Latest News

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Νεκρός βρέθηκε ο πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας Βεατρίκης σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι


 Νεκρός βρέθηκε ο 41χρονος, πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Πάολο Λιούζο, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με πηγή από την αστυνομία του Μαϊάμι, που μίλησε στον βρετανικό Τύπο, εικάζεται πως ο θάνατος του Λιούζο οφείλεται σε υπερβολική... δόση ναρκωτικών.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Μαϊάμι, Μάικλ Βέγκα, δήλωσε πως ο Λιούζο εντοπίστηκε νεκρός στις 7 Φεβρουαρίου, στις 3.22 το πρωί (τοπική ώρα) σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «citizenM Miami World Center». Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή καθώς αυτό αντίκειται στη νομοθεσία της Φλόριντα. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου ο Πάολο Λιούζο εργαζόταν ως σύμβουλος Τέχνης και δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Ζούσε σε διαμέρισμα όχι μακριά από το ξενοδοχείο όπου εντοπίστηκε νεκρός.

Η σορός του μεταφέρθηκε στην γενέτειρά του, το Λονγκ Άιλαντ και η κηδεία του τελέστηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Ο αξιωματικός Μάικλ Βέγκα δήλωσε: «Ερευνήθηκε ως θάνατος που οφείλεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η έρευνα παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη». Φίλος του Λιούζο δήλωσε μετά τον θάνατό του: «Ο Πάολο δεν τα πήγαινε καλά σε προσωπικό επίπεδο. Αγαπούσε τα πάρτι και τον τζόγο. Είχε αρχίσει να κάνει χρήση πολλών φαρμακευτικών ναρκωτικών αρχικά αλλά αυτό αργότερα οδήγησε στην κοκαΐνη και σε σκληρότερα ναρκωτικά. Δανειζόταν πάντα χρήματα για να πληρώνει παλαιά δάνεια. Ήταν ένας φαύλος κύκλος».

Το 2006 αποκαλύφθηκε η σχέση της πριγκίπισσας Βεατρίκης με τον Πάολο Λιούζο - Ο Λιούζο είχε κατηγορηθεί για τον φόνο φοιτήτριας στις ΗΠΑ

Η σχέση της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του Πάολο Λιούζο αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2006, όταν η οικογένεια του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρα Φέργκιουσον τον είχε καλέσει στην έπαυλη που διέθετε στο Βερμπιέρ της Ελβετίας για να κάνουν μαζί διακοπές. Η σχέση της πριγκίπισσας με τον Αμερικανό πλέι μπόι είχε ξεκινήσει το 2005, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και εκείνος 24.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο Λιούζο είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία μιας φοιτήτριας στη Μασαχουσέτη κατά την διάρκεια καβγά και ενώ ήταν μεθυσμένος. Το κατηγορητήριο υποβαθμίστηκε σε επίθεση και ξυλοδαρμό με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κοινωνικής εργασίας 100 ωρών.

Εκείνη την περίοδο η Σάρα Φέργκιουσον είχε επιδοκιμάσει την σχέση της κόρης της με τον Πάολο Λιούζο, παρά την κατηγορία που τον βάρυνε. «Όλοι έχουμε τα προσωπικά μας ταξίδια, η Βεατρίκη είναι ένα λογικό κορίτσι που σύντομα θα γίνει 18 ετών, με πολλούς φίλους συμπεριλαμβανομένου και του Πάολο», είχε πει η δούκισσα του Γιορκ. Ο Λιούζο είχε παραβεί τους όρους επιτήρησης καθώς του επιτρεπόταν τα ταξίδια στο εξωτερικό μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Η σχέση του με την νεαρή πριγκίπισσα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και τα μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως αδιαφορεί για τους όρους της επιτήρησής του. Στον Λιούζο είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος εξόδου από τις ΗΠΑ για τρία χρόνια αλλά επειδή τον αγνόησε του επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών επιπλέον. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μετά από αυτό αποφάσισε να δώσει τέλος στη σχέση τους.

Ο Πάολο Λιούζο συνελήφθη το 2009 στην Αυστραλία όταν έριξε το όχημα που οδηγούσε σε φωτεινούς σηματοδότες. Την ίδια περίοδο άφησε απλήρωτους λογαριασμούς στο ξενοδοχείο του, σε εστιατόριο και σε καζίνο. Κατηγορήθηκε για τροχαία παράβαση, απάτη και κατοχή κοκαΐνης. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 λίρες. Ο Λιούζο κληρονόμησε μεγάλη περιουσία από τον Ιταλό πατέρα του Νίκο Λιούζο, επιχειρηματία, που έφυγε από τη ζωή το 2001 σε ηλικία 62 ετών.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2020 τον επιχειρηματία του real estate Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μια κόρη την Σιένα Ελίζαμπεθ, 3 ετών. Η 35χρονη κόρη του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρα Φέργκιουσον είναι ένατη στη σειρά διαδοχής για το θρόνο της Γηραιάς Αλβιώνας.