Latest News

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Νικόλαος Γλύξμπουργκ και Τατιάνα Μπλάτνικ: Το παρασκήνιο του διαζυγίου - Από την γνωριμία μέχρι το...τρίτο πρόσωπο

Έπειτα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος, γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ αποφάσισαν να τραβήξουν... χωριστούς δρόμους

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε ο χωρισμός του Νικόλαου Γλίξμπουργκ και της Τατιάνα Μπλάτνικ, έπειτα από 14 χρόνια γάμου και 20 κοινής ζωής.

Ποια είναι η γυναίκα που πήρε διαζύγιο από τον Νικόλαο μετά από 14 χρόνια γάμου

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και στην περίπτωση τους ταιριάζει μοναδικά. Νικόλαος Γλύξμπουργκ και Τατιάνα Μπλάτνικ έζησαν μαζί για 23 ολόκληρα χρόνια, ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, όμως η κοινή ζωή τους πλέον χωρίζει.

ADVERTISEMENT

«Ο πρίγκιπας Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους. Η Οικογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Ευχαριστούμε πολύ για τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας», αναφέρει χαρακτητιστικά η σχετική ανακοίνωση που έσκασε σαν βόμβα το βράδυ της Παρασκευής.

Κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, το ζευγάρι προσπάθησε να ξεπεράσει την κρίση ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έτσι, από εδώ και στο εξής, παραμένοντας στην Αθήνα, θα πρέπει να χτίσουν τη ζωή τους σε διαφορετικές βάσεις.

Η τελευταία κοινή φωτογραφία στα social media

Ποια είναι η Τατιάνα Μπλάτνικ

«Αριστοκράτισσα από κούνια» έχει χαρακτηριστεί η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία όπως έγινε γνωστό χθες με ανακοίνωση της τέως βασιλικής οικογένειας, παίρνει διαζύγιο από τον Νικόλαο, ύστερα από 14 χρόνια γάμου.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ μπορεί να μην γεννήθηκε στην Ελλάδα, ωστόσο η αγάπη της για τη χώρα μας μεγάλωνε μέρα με τη μέρα από τη στιγμή που γνώρισε και ερωτεύτηκε τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η ίδια, πάντα κομψή στις δημόσιες εμφανίσεις της και όχι μόνο, αγαπά την φιλανθρωπία, τη μόδα και τη ζωή της στην Αθήνα, την οποία θεωρεί… μαγική!

Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε το 1980 στη Βενεζουέλα. Κόρη ενός θρυλικού, όπως γράφεται, playboy της εποχής, του σλοβενικής καταγωγής Βλαντιμίρ Λάντισλαβ «Λότι» Μπλάτνικ, και της Γερμανίδας Μαρί Μπλανς Μπιερλίν. Τον πατέρα της τον αποκαλούσαν τότε «βασιλιά των παπουτσιών» της Βενεζουέλας. Η μητέρα της, πάλι, έχει αριστοκρατικό πεντιγκρί. Έλκει την καταγωγή της από τον οίκο του Ανοβέρου και του βασιλιά Γεωργίου Ι της Αγγλίας.

Οι γονείς της, παρότι αποκτούν δύο παιδιά μαζί, την Τατιάνα και τον μεγαλύτερο αδελφό της Μπόρις, λέγεται πως δεν παντρεύονται ποτέ. Εντούτοις η Τατιάνα έχει άλλα δύο αδέλφια, τον Ιγκόρ και την Ανούσκα, ενδεχομένως από προηγούμενες σχέσεις του πατέρα της. Το 1986, όταν η Τατιάνα είναι μόλις έξι ετών, χάνει τον πατέρα της. Άλλοι αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Γκστάαντ, άλλοι πάλι μιλούν για αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου.

Στο Aiglon, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γκστάαντ, η Τατιάνα Μπλάτνικ θα σκληραγωγηθεί τόσο σωματικά -με υποχρεωτικές εβδομαδιαίες πεζοπορίες στο χιόνι, εξαντλητικά μαθήματα σκι και κατασκήνωση στις Άλπεις- όσο και πνευματικά, καθώς το μότο του σχολείου της είναι «Ο Θεός είναι η δύναμή μου». Μετά τα 18 θα συνεχίσει τις σπουδές της, πάντα υπό τη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού της, στο Georgetown της Ουάσινγκτον.

Σήμερα, η Τατιάνα Μπλάτνικ αποτελεί συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ – μαζί με την Μαριάννα Λαιμού-Γουλανδρή και την Λάουρα Λαλαούνη- Δράγνη – μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Μαζί με τη μητέρα της δραστηριοποιούνται στο #supportgreece που προβάλλει και προωθεί όλα τα προϊόντα που φτιάχνονται από Έλληνες τεχνίτες, όπως χειροποίητες τσάντες, σανδάλια, καφτάνια κλπ…

Νικόλαος Γλύξμπουργκ και Τατιάνα Μπλάτνικ: Ο μεγάλος έρωτας, η ζωή στην Ελλάδα και η νέα αρχή μετά το διαζύγιο

Η ιδρύτρια του Breathe Hellas φαίνεται ότι έχει μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας. Τις τελευταίες εβδομάδες, μοιράζεται βίντεο από χαλαρές βόλτες όμως μέχρι πρότινος κανείς δεν φανταζόταν τι συμβαίνει.

Πριν από λίγες ώρες, η Τατιάνα πόσταρε φωτογραφία από τον Λυκαβηττό, δείχνοντας τις νέες δραστηριότητες -όπως το περπάτημα- που αγαπά.

Η πρόσφατη ανάρτησή της από τον Λυκαβηττό

 

Η γνωριμία και ο λαμπερός γάμος που έληξε 

Η γνωριμία τους έγινε το 2001 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Οι δυο τους ένιωσαν από την πρώτη στιγμή πως ο ένας είναι το άλλο μισό του άλλου, και η σχέση δεν άργησε να έρθει. Τα επόμενα χρόνια, η Τατιάνα Μπλάτνικ βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του Νικόλαου σε επίσημες εμφανίσεις του και όλοι έκαναν λόγο για έναν δυνατό έρωτα.

«Ναι, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά υπήρξε μια μακρά περίοδος φλερτ. Ήταν πάρα πολύ ευγενικός μαζί μου. Με προσέγγισε με πολύ ρομαντικό τρόπο. Τότε ήμουν ακόμα στην Ουάσιγκτον. Ο Νικόλαος ζούσε στο Λονδίνο. Στέλναμε επιστολές ο ένας στον άλλον. Μάλλον δεν είχαμε εξοικειωθεί ακόμη με τα e-mail», είχε αποκαλύψει η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξή της για τη γνωριμία τους.

Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Δεκεμβρίου 2009 από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις Σπέτσες, στις 25 Αυγούστου 2010, με την παρουσία πολλών μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Σημαντικές παρουσίες στο γάμο ήταν η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, ο Χάακον, Διάδοχος Πρίγκιπας της Νορβηγίας και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος, Διάδοχος Πρίγκιπας της Ολλανδίας.

Μία από τις τρυφερές φωτογραφίες τους

Η ζωή στην Ελλάδα

«Μετακομίσαμε με τον Νικόλα στην Ελλάδα πριν από δυο χρόνια, που είχε ξεκινήσει η κρίση. Την ώρα λοιπόν, που πολλοί ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, εμείς εγκατασταθήκαμε εδώ. Ο Νικόλας είχε ως όνειρό του να ζήσει στην Ελλάδα», είχε πει η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξη της το 2015.

«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν…όπως όλοι! Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», επεσήμανε.

«Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είναι μια χαρά το να μην είναι κάνεις τέλειος. Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα», έχει αναφέρει.