Latest News

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Θρίλερ με την υπόθεση Εμίλ: Τα οστά εντοπίστηκαν 100 μέτρα από το σπίτι του - Δεν υπήρχαν εκεί σε προηγούμενες έρευνες

 Τα οστά του μικρού Εμίλ εντοπίστηκαν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σπίτι των παππούδων του στο μικρό χωριό στις Άλπεις που έμενε για να περάσει το καλοκαίρι, όταν εξαφανίστηκε, στις... αρχές Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του χωριού στην εφημερίδα Le Figaro, τα οστά του μικρού Εμίλ εντοπίστηκαν σε ένα μικρό δρομάκι που συνδέει την εκκλησία με το παρεκκλήσι, σε μια απόσταση που είναι μικρότερη από 100 μέτρα από το σπίτι των παππούδων του. Αρχικά, είχε ειπωθεί πως τα οστά είχαν εντοπιστεί σε απόσταση δύο μιλίων από τον οικισμό, κάτι που όμως ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του χωριού Βερνέ, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις Γαλλικές Άλπεις, δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι τα οστά του παιδιού, μεταξύ των οποίων και το κρανίο του, εντοπίστηκαν μέσα στο χωριό, πολύ κοντά στο σπίτι των παππούδων του. Το χωριό χωρίζεται στο «Πάνω Βερνέ» και το «Κάτω Βερνέ» και διαθέτει ένα παρεκκλήσι Saint Pancras και δύο ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα οστά του παιδιού είχε ερευνηθεί διεξοδικά κατά το διάστημα των ερευνών για τον Εμίλ, αμέσως μετά την εξαφάνισή του, γεγονός που σημαίνει πως κάποιος τα μετέφερε εκεί. «Είναι απίθανο τα ζώα να μεταφέρουν ανθρώπινα λείψανα με αυτόν τον τρόπο», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό οδηγεί στη θεωρία ότι κάποιος άνθρωπος μετέφερε τα οστά του παιδιού στο σημείο, κάτι που ενδεχομένως πολύ πρόσφατα».


 

Χάρτης της Daily Mail δείχνει πού εντοπίστηκαν τα οστά του μικρού Εμίλ

Την Κυριακή, ολόκληρο το χωριό ήταν αποκλεισμένο από την αστυνομία, χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να μπει ή να βγει. Ανάλυση DNA επιβεβαίωσε ότι τα οστά ανήκουν στον Εμίλ, όμως η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Πηγή δήλωσε στην Daily Mail πως δεν έχουν ανακτηθεί όλα τα μέρη του σκελετού του μικρού παιδιού: «Μπορεί μέρη του σώματος να αφαιρέθηκαν από άγρια ζώα, αλλά καμία θεωρία δεν αποκλείεται».