Latest News

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στη Ρωσία

 
Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στη Ρωσία μετά το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών... στη Μόσχα.

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση που έχει σημειωθεί στο ρωσικό έδαφος εδώ και δύο δεκαετίες, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία στην Μόσχα», μετέδωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24. Αυτό πρόβαλε πλάνα από τεράστιο ψηφιακό πάνελ που έχει τοποθετηθεί σε τοίχο της αίθουσας συναυλιών που δέχθηκε την επίθεση, το οποίο δείχνει ένα κερί σε μαύρο φόντο και στο οποίο αναγράφεται: «Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…».

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του πλήθους με αυτόματα όπλα και έριξαν εύφλεκτο υλικό προκαλώντας πυρκαγιά στον χώρο, σύμφωνα με τις ερευνητικές αρχές, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 133 ανθρώπους.

Καταγγέλλοντας μια «βάρβαρη τρομοκρατική» πράξη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε χθες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αυτοί οι τέσσερις «αλλοδαποί πολίτες» συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.