Latest News

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Σοκ στη Ρωσία: Πέθανε μέσα στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι- Ήταν 47 χρόνων ο πιο γνωστός επικριτής του Πούτιν

 Τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι...

ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία στη Ρωσία.


«Στις 16 Φεβρουαρίου 2024, στη σωφρονιστική αποικία Νο 3, ο κατάδικος Α.Α. Ναβάλνι ένιωσε αδιαθεσία μετά από μια βόλτα, σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του», αναφέρει η δήλωση.

Ρωσία: Πέθανε στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι

«Οι ιατροί του ιδρύματος έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης. Έγιναν όλα τα απαραίτητα βήματα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του καταδικασθέντος», προστίθεται.

Σύμφωνα με πηγή του RT, ο θάνατός του προκλήθηκε από θρόμβωση. Ο Ναβάλνι είναι φυλακισμένος από το 2021, με πολλαπλές κατηγορίες για περιφρόνηση των αρχών, απάτη και κατηγορίες που σχετίζονται με εξτρεμισμό.

Ο σφοδρότερος επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μεταφερθεί σε φυλακές κοντά στην Αρκτική. Στο παρελθόν είχε καταγγείλει απόπειρες δηλητηρίασης, επιθέσεις, στέρηση κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης, αλλά και βασανιστήρια.

Από τις τελευταίες πληροφορίες που είχαν έρθει στο φως για τον Ναβάλνι, ήταν τα Χριστούγεννα. Τότε, διέρρευσε ότι ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου είχε μεταφερθεί σε μια σωφρονιστική αποικία σε μια περιοχή της Αρκτικής στη βόρεια Ρωσία. Αυτό τουλάχιστον υποστήριζε εκπρόσωπός του. Ο Ναβάλνι εντοπίστηκε στη σωφρονιστική αποικία IK-3 στο Χαρπ, στην περιοχή Γιαμάλ-Νένετς, σε απόσταση περίπου 1.900 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι είχε καταφέρει να τον δει και είχε πει πως ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός «είναι καλά».

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε πληροφορίες για τον θάνατο του Ναβάλνι - Ενημερώθηκε ο Πούτιν

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 47χρονου επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, το Κρεμλίνο έσπευσε να σχολιάσει ότι δεν έχει πληροφορίες για την αιτία θανάτου του. 

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε επίσης ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατό του Ναβάλνι. 

Ο ρωσικός κρατικός ιστότοπος TASS αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για τον θάνατό του.