Latest News

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Γεννημένος στις 29 Φεβρουαρίου: Πώς είναι να έχεις γενέθλια κάθε τέσσερα χρόνια (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Πώς είναι να γιορτάζεις τα γενέθλιά 
σου μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια; Πολλοί από τους λεγόμενους leaplings υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάτι το ξεχωριστό στο να είσαι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπου που έχει γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.


Η Julia Alsop θα σβήσει επτά κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της φέτος – παρόλο που θα γίνει 28 ετών. Όταν λέει στους ανθρώπους ότι θα γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά της το 2024, λέει ότι την κοιτάζουν με περιέργεια: «Για τι στο καλό μιλάς;» Η Τζούλια, φοιτήτρια ιατρικής από το Warwickshire γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, μια ημέρα που εμφανίζεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια σε δίσεκτο έτος - έτσι είχε μόνο επτά γενέθλια την πραγματική της ημέρα στη διάρκεια της ζωής της.
Julia
Η Julia Alsop θα σβήσει επτά κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της φέτος – παρόλο που θα γίνει 28 ετών
Οι leaplings είναι σπάνιοι. Η πιθανότητα να γεννηθεί κάποιος στις 29 Φεβρουαρίου είναι μία στις 1.461. Η Julia λατρεύει το γεγονός ότι τα γενέθλιά της είναι διαφορετικά και φέτος ανυπομονεί να ανοίξει τις κάρτες των έβδομων γενεθλίων της την πραγματική μεγάλη μέρα. Σε ένα μη δίσεκτο έτος, όταν δεν έχει επίσημη ημέρα για να γιορτάσει, προγραμματίζει μια εβδομάδα εορτασμών. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, λέει η Τζούλια. Όταν για παράδειγμα έκλεισε ένα νέο συμβόλαιο τηλεφώνου, απέτυχε στον πιστωτικό έλεγχο επειδή η 29η Φεβρουαρίου δεν εμφανιζόταν ως ημερομηνία στο σύστημα. Αυτό ήταν «κάτι που με απογοήτευσε. Το έκαναν να φαίνεται σαν να μην υπήρχαν τα γενέθλιά μου».
Jane_Atkin
«Αρκετά συχνά πρέπει να βάλω 28η Φεβρουαρίου, πράγμα που με ενοχλεί, επειδή δεν είναι η ημερομηνία γέννησής μου», λέει η δασκάλα Jane Atkins

Μερικές φορές τα πεδία στα ηλεκτρονικά έντυπα αναγράφουν μόνο 28 ημέρες για τον Φεβρουάριο, λέει η Jane Atkin, δασκάλα δημοτικού σχολείου από το Λονδίνο. Φέτος κλείνει τα 15 (ή τα 60) της χρόνια. «Αρκετά συχνά πρέπει να βάλω την 28η Φεβρουαρίου, πράγμα που με ενοχλεί, επειδή δεν είναι η ημερομηνία γέννησής μου», λέει για τις φόρμες στα έντυπα.

Αλλά το να είσαι leapling είναι ξεχωριστό επειδή είναι τόσο ασυνήθιστο, λέει η Jane. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν τα όγδοα και ένατα γενέθλια του δίσεκτου έτους, τα παιδιά στην τάξη της θεώρησαν εξαιρετικά διασκεδαστικό το γεγονός ότι ήταν μεγαλύτερα από τη δασκάλα τους.

Η συγγραφέας Patience Agbabi έχει γράψει μια σειρά παιδικών βιβλίων για μια νεαρή leapling. Η Jane λέει ότι επικοινώνησε με την Patience στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν παρευρεθεί σε μια παρουσίαση βιβλίου: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα έρθεις. Συνήθως, όταν κάνω μια ομιλία για τα βιβλία μου, ρωτάω αν υπάρχουν leaplings, και ποτέ δεν υπάρχουν».

Όταν ήταν μικρότερη, η μητέρα της Τζέιν επέλεξε να κάνει τα γενέθλια της κόρης της στις 28 Φεβρουαρίου. Αλλά καθώς μεγάλωνε, η Jane άρχισε να τα γιορτάζει την 1η Μαρτίου.

Η Abi, από το Surrey, είναι δύο (ή οκτώ) ετών φέτος. Πέρυσι πήρε την απόφαση να γιορτάσει τα γενέθλιά της την 1η Μαρτίου, καθώς συνειδητοποίησε ότι η 28η Φεβρουαρίου δεν είχε νόημα - δεν θα είχε γεννηθεί ακόμα. Η μητέρα της Abi, Jo, θυμάται μια συζήτηση που είχε με μια μαία στο νοσοκομείο όταν γεννήθηκε η κόρη της.
Girl
Η Abi θα γιορτάσει τα δεύτερα δίσεκτα γενέθλιά της στις 29 Φεβρουαρίου

«Είπα, "Ω, είναι πολύ ήσυχα εδώ μέσα", και μια από τις μαίες είπε, "Κανείς δεν θέλει ένα μωρό να γεννηθεί στις 29». Το να μην είναι πάντα σε θέση να γιορτάζει την πραγματική ημερομηνία γέννησής της ήταν δύσκολο για την Abi να καταλάβει, λέει η Jo. Αλλά σίγουρα δεν θα άλλαζε τώρα την ημερομηνία γέννησης της κόρης της.

«Είναι πολύ ξεχωριστή και νομίζω ότι της ταιριάζει πολύ», λέει η Jo. «Πάντα της λέω, θα αλλάξεις τον κόσμο Ab. Είναι ένα μοναδικό παιδί».

Ο Joe Middleton, από το Leicestershire, γίνεται φέτος οκτώ ετών (ή 32). Λέει ότι αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός γύρω από τα γενέθλια του δίσεκτου έτους, κερδίζοντας διαγωνισμούς στο παρελθόν. Τώρα εργάζεται στον τομέα των ακινήτων, αλλά σπούδασε υποκριτική και λέει ότι οι συνάδελφοί του συχνά αστειεύονται ότι είναι το νεότερο μέλος της ομάδας.
Joe
Αν και είναι 32 ετών, ο Joe Middleton γιορτάζει τα όγδοα δίσεκτα γενέθλιά του
Ως φοιτητής, η σπάνια ημερομηνία γέννησης του Τζο προκαλούσε συχνά σύγχυση στους πορτιέρηδες ενός νυχτερινού κέντρου όταν ζητούσαν να δουν την ταυτότητά του. Με το νεανικό του πρόσωπο, τα γενέθλιά του σήμαιναν ότι έπρεπε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις πριν τον αφήσουν να μπει. Σε ένα μη δίσεκτο έτος, γιορτάζει συνήθως στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά συχνά συνεχίζει τους εορτασμούς και την 1η Μαρτίου.

«Το Facebook, για παράδειγμα, μπερδεύεται και λέει στους ανθρώπους ότι τα γενέθλιά μου είναι και τις δύο ημέρες», λέει ο Joe. «Δεν ξέρει πραγματικά πού να με τοποθετήσει. Έτσι, στη συνέχεια, λαμβάνω μηνύματα από φίλους και συγγενείς και τις δύο ημέρες, επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν πραγματικά ποια μέρα γιορτάζω».

Αντί να χάνει τα γενέθλια, θέλει να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι ότι οι leaplings έχουν διπλή ευκαιρία να γιορτάσουν - και ότι το να είσαι σε αυτό το ειδικό κλαμπ είναι «ένα δώρο».