Latest News

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Ανατροπή με τις νευρολογικές εξετάσεις του αστυνομικού - Πότε θα γίνει η εκτίμηση


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου τραυματία αστυνομικού των ΜΑΤ από τα επεισόδια...στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νευρολογικός έλεγχος του αστυνομικού για να να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί θα γίνει την πιθανότητα την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η παράταση αυτή των δύο ημερών για την νευρολογική εκτίμηση, θα γίνει διότι ο οργανισμός του δεν έχει ακόμα καθαρίσει από τα ανασταλτικά φάρμακα που του χορηγούσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τρίτη 19/12 ανέφερε ότι ο αστυνομικός θα βγει από την καταστολή  προκειμένου να γίνει ο νευρολογικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες»

Ρέντη: Σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων ζητούν να ενταχθούν ο 18χρονος και τρία ακόμα άτομα

Την Δευτέρα 18/12 έγινε γνωστό πως  ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την επίθεση με την ναυτική φωτοβολίδα ζήτησε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα και έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο 18χρονος, έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.