Latest News

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Τελευταίο αντίο στον φωτογράφο Χρήστο Λαζάρου στα Μέθανα


 Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι και συγγενείς τον "φωτογράφο", Χρήστο Λαζάρου ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από προβλήματα υγεία, βυθίζοντας σε θλίψη τα Μέθανα, αλλά και όσους τον γνώριζαν στον Πειραιά ειδικά τους παλαιότερους δημοσιογράφους που κάλυπταν από... πειραϊκό -ναυτικό ρεπορτάζ.

Η κηδεία έγινε σήμερα το πρωί στον Άγιο Γεώργιο στα Δριτσέϊκα των Μεθάνων, όπου αποχααρέτησαν τον Χρήστο τον φωτογράφο, όπως τον αποκαλούσαν.
Ο Χρήστος Λαζάρου γεννήθηκε στα Μέθανα και ασχολήθηκε από τη δεκαετία του 1960 με την φωτογραφική κάλυψη πολιτικών, αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών γεγονότων για όλες σχεδόν τις εφημερίδες της Αθήνας.
Συνεργάστηκε με όλους τους δημοσιογράφους που δραστηριοποιήθηκαν στο ρεπορτάζ της Ναυτιλίας και του Πειραιά. Αποτέλεσε για δεκαετίες βασική πηγή πληροφοριών για τον Ελληνικό και Ξένο Τύπο, με τα φωτορεπορτάζ του.
Το γραφείο του, στην οδό Νοταρά 50, αποτέλεσε ορμητήριο δημοσιογράφων του Πειραιά και της Ναυτιλίας.
Κατέγραψε για δεκαετίες τα δρώμενα των Μεθάνων και της Τροιζηνίας αναδεικνύοντας τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τις οικογενειακές στιγμές.

Απαθανάτισε πρόσωπα και γεγονότα με την δική του οπτική εικόνα και βραβεύτηκε για την προσφορά του και το έργο του.
Συμμετείχε ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεθάνων και του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεθάνων και "ψυχή" για χρόνια της εφημερίδας "Φωνής των Μεθάνων".

@ Καλό ταξίδι στο Χρήστο τον φωτογράφο από τα Μέθανα...