Latest News

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Σήμα κινδύνου για την υγεία από τον Πειραιά - Mαζικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή

 
Mαζικό παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την υγεία, πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της περιοχής στην πλατεία Κοραή...το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοέμβρη.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, με ομιλίες και στην συνέχεια μαζική μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά η πορεία σταμάτησε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και κατέληξε στην πλατεία Κανάρη. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός»

Όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές τα νοσοκομεία του Πειραιά πάσχουν από τραγική  υποστελέχωση ενώ η κτιριακή υποδομή συνδέεται με πολύ άσχημες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς. Στο Nοσοκομείο Νίκαιας όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η υποστελέχωση είναι σκόπιμη με πρόσφατο το ζήτημα του  Τμήματος  Αξονικής–Μαγνητικής Τομογραφίας του νοσοκομείου, όπου οι θέσεις επιμελητών γιατρών δεν προκηρύσσονται ενώ η διοίκηση αναθέτει τη διάγνωση των αξονικών τομογραφιών στις εφημερίες σε ιδιωτική εταιρεία έναντι 1500 ευρω για κάθε εφημερία , όσο δηλαδή ο μισθός ενός επιμελητή Β. Εξ άλλου  είναι γνωστή η συνεχής διολίσθηση του Νοσοκομείου Μεταξά η οποία έχει γίνει κεντρικό θέμα το τελευταίο διάστημα με την Μονάδα Μαστού, που παρά την ανάδειξη των ελλείψεων και των προβλημάτων, παραμένει χωρίς ουσιαστική λύση όπως τόνισε η  Εύα Πολύζου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Μεταξά.

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών συνεχίζονται και σήμερα στο Υπουργείο υγείας στα πλαίσια 48ωρης απεργίας