Latest News

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Απίστευτη οφθαλμαπάτη: Αεροπλάνο φαίνεται να έχει σταματήσει στον αέρα! (BINTEO)

 Επιβάτης πτήσης στο Σαν Φρανσίσκο κατέγραψε βίντεο ενός άλλου αεροπλάνου που πετούσε συγχρόνως στην ίδια περιοχή και μοιάζει να στέκεται ακίνητο στον αέρα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο αυτό ανέβηκε στο Reddit, και προκάλεσε συζητήσεις, αφού πολλοί αναρωτήθηκαν πώς δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση.

Στην πραγματικότητα είναι μια οφθαλμαπάτη που προκαλείται από το γεγονός ότι το αντικείμενο που είναι υπό παρατήρηση, φαίνεται ακίνητο επειδή αλλάζει η οπτική γωνία του παρατηρητή.

Πιλότος δήλωσε στην Daily Mirror ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκονται δύο αεροπλάνα που πλησιάζουν την ίδια ώρα για προσγείωση και το μικρότερο κινείται με μικρότερη ταχύτητα, ενώ εκείνος που το βιντεοσκοπεί είναι σε ένα μεγαλύτερο αεροπλάνο που κινείται πιο γρήγορα.

Το ένα αεροσκάφος είναι πολύ μικρότερο από εκείνο στο οποίο βρίσκεται ο επιβάτης που καταγράφει με το βίντεο και πετά με χαμηλότερη ταχύτητα, άρα αυτός που καταγράφει το βίντεο αλλάζει οπτική γωνία πιο γρήγορα, εξήγησε ο πιλότος, αλλά αρκετοί χρήστες των social media βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις, επιμένοντας ότι το μικρό αεροπλάνο έχει σταματήσει στον αέρα και ίσως να είναι κάποιο … UFO.

Ωστόσο όσοι ζουν κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο λένε πως έχουν παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο αρκετές φορές.

«Ως κάποιος που ζει στην περιοχή και οδηγεί συνέχεια σε αυτή τη γέφυρα, είμαι σίγουρος ότι εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν σταματήσει για ναν γράψουν βίντεο με ένα αεροπλάνο που φαίνεται να έχει σταματήσει στον αέρα», έγραψε ένας κάτοικος της περιοχής κι ένας άλλος διαβεβαίωσε ότι «φαίνεται αδύνατο, αλλά δεν είναι».