Latest News

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Π. Φύσσας: Κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο στο Κερατσίνι

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συμπληρώνονται σήμερα όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αντιπροσωπεία του Δημοτικού συμβουλίου με το Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, καθώς και δημοτικούς συμβούλους, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο τιμώντας τη...
μνήμη του.


 Ο Δήμαρχος της πόλης σε δήλωση του ανέφερε ότι, βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα και για να δηλώσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο ότι με το φασισμό που προσπαθεί να φωλιάσει στις γειτονιές μας έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε -μετά και τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα- ανοιχτούς λογαριασμούς. 

 Ο Χρ. Βρεττάκος τόνισε ότι η οικονομική κρίση που τσακίζει την αξιοπρέπεια είναι η ανοιχτή πόρτα που βρήκε ο φασισμός και οι υποστηρικτές του για να σπείρουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος για το διαφορετικό. 

 Κλείνοντας την παρέμβαση του ο δήμαρχος, επισήμανε πως έχουμε ιστορική ευθύνη να στήσουμε ένα πιο δυναμικό κοινωνικό μέτωπο παρά τις επιμέρους διαφορές και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική συντριβή του φασιστικού φαινομένου. 

Στο μνημείο παρευρέθηκαν και ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης κ.α.