Latest News

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Θεόδωρος Σεραφίδης: Μια ξεχωριστή υποψηφιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς


Ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Σεραφίδης αποτελεί μια ξεχωριστή υποψηφιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς στο συνδυασμό... «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» του Γιώργου Ιωακειμίδη. 

Ο ίδιος σημειώνει πως συμμετέχει στην κίνηση του Γ. Ιωακειμιδη έχοντας εκτίμηση και εμπιστοσύνη ως πολιτικό άνθρωπο-επιστήμονα για το αξιόλογο έργο που έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Πιστεύει ότι η παρουσία και η ανιδιοτελής προσφορά του έχοντας πολιτική και κοινωνική εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση θα συντελέσει στην επίτευξη των στόχων που έχει προγραμματίσει η εν λόγω κίνηση.

Βιογραφικό

Ο Θοδωρής Σεραφίδης είναι Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός.

Διπλωματούχος μηχανικός Α.Π.Θ. Γεννήθηκε το 1956, και μεγάλωσε στη Δραπετσώνα από γονείς με καταγωγή από Πόντο και Μικρά Ασία. Η οικογένεια του ήταν ενταγμένη στο χώρο της αριστεράς. Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και συνεχίστηκε στα φοιτητικά του χρόνια. Ήταν συνιδρυτής και ενεργό μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Πειραιά και πρόεδρος επί σειρά ετών.

Εμπνευστής και ιδρυτής της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής παράταξης ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών (ΕΛΕΜ). Εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ 1990 -2018. Εκλεγμένος στην Δ.Ε του ΤΕΕ στις θέσεις του γενικού γραμματέα, β και α αντιπρόεδρου και προέδρου με αξιόλογο έργο.

Επιστημονικός υπεύθυνος του παρατηρητηρίου οδικής ασφαλείας ΤΕΕ. Επιστημονικός υπεύθυνος της μόνιμης επιτροπής ΓΟΚ και πολεοδομικών ΕΦΑΡΜΟΓΏΝ ΤΕΕ. Διοργανωτής επιστημονικών σεμιναρίων και συνεδρίων.

Σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός διευθύνοντας δική του μελετητική και κατασκευαστική τεχνική εταιρεία.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.