Latest News

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Κέβιν Μίτνικ: Πέθανε στα 59 του ο «πιο καταζητούμενος» χάκερ των 90s

 Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο χάκερ Κέβιν Μίτνικ, που τη δεκαετία του '90 ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες του κυβερνοχώρου... στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του, ο χάκερ Κέβιν Μίτνικ πέθανε από επιπλοκές που του προκάλεσε ο καρκίνος στο πάγκρεας από τον οποίο έπασχε.

Διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από περίπου ένα χρόνο και έκτοτε υποβαλλόταν σε θεραπείες στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Ο χάκερ, Κέβιν Μίτνικ, είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές για βίαιη εισβολή σε δίκτυα υπολογιστών επιχειρήσεων αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 2000, όταν και ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως σύμβουλος ασφαλείας, συγγραφέας και δημόσιος ομιλητής.

Κατά τη διάρκεια του 1990, ο χάκερ έκλεψε χιλιάδες αρχεία και αριθμούς πιστωτικών καρτών,  ενώ παράλληλα χάκαρε δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Ακόμη, βανδάλισε κυβερνητικά συστήματα υπολογιστών αλλά και δίκτυα επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.

Το 1995 και μετά από ανθρωποκυνηγητό δύο ετών, ο Μίτνικ συνελήφθη από το FBI. Το 1999 παραδέχτηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 46 μηνών.

Όπως γράφουν οι New York Times, o Μίτνικ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Κίμπερλι, η οποία είναι και έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Στα απομνημονεύματά του, ο Μίτνικ αρνήθηκε πολλές από τις κατηγορίες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος στα δικαστήρια.