Latest News

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Γαύδος: Τουρίστας κατήγγειλε ξυλοδαρμό από δύο αιρετούς με αφορμή τους «Survivors»


Σε μια σοβαρή καταγγελία για ξυλοδαρμό του από δύο αιρετούς στην Γαύδο προχώρησε ένας τουρίστας...

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού, σύμφωνα με την καταγγελία του τουρίστα, σημειώθηκε στο περιθώριο της αθλητικής διοργάνωσης «Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης».

Η αθλητική αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε στην ακριτική Γαύδο, από τον δήμο με συνδιοργανωτή τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και περιελάμβανε αγώνα τρεξίματος βουνού, δυναμικό βάδην, καθώς και παιδικό αγώνα. Κι ενώ οι τριήμερες αθλητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες με επιτυχία, το βράδυ ακολούθησε συναυλία, όπου σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο τουρίστας σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του ίδιου και δυο αιρετών του νησιού.

Αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν η στάση της δημοτικής αρχής για τους επισκέπτες και το ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία της Γαύδου. Όπως αναφέρει το protothema.gr o τουρίστας διαμένει σε σκηνή στην παραλία και κατά καιρούς έχει σχολιάσει αρνητικά τη στάση του δήμου για τους κατασκηνωτές που αποκαλούνται «Survivors» και για άλλα ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Το θέμα με τους κατασκηνωτές και τον δήμο δεν είναι καινούριο, αλλά έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα

Ο τουρίστας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους δυο αιρετούς. Υποστηρίζει πως τον χτύπησαν και τον πέταξαν από μια σκάλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι του.

Παρών στο περιστατικό του ξυλοδαρμού φέρεται να ήταν και ο μοναδικός αστυνομικός του νησιού, ο οποίος μετέφερε τον τραυματισμένο τουρίστα με το περιπολικό στο ιατρείο της Γαύδου.

Το protothema επικαλείται τον γενικό γιατρό και Β’ επιμελητή Βασίλη Αμβροσιάδη, που είναι υπεύθυνος για το ιατρείο του νησιού, ο οποίος ανέφερε πως ο τουρίστας έχει υποστεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα και έχει εκδορές στον αγκώνα, στους αντίχειρες και σε άλλα σημεία.

«Μου είπε ότι τον πέταξαν από μια σκάλα με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί», πρόσθεσε ο γιατρός.

Υποστηρίζεται τέλος πως μετά το καταγγελλόμενο συμβάν και τις πρώτες βοήθειες που έλαβε, ο τουρίστας έφυγε άρον άρον υπό τον φόβο και άλλων παρόμοιων επεισοδίων.