Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Πανικός σε σταθμό του μετρό: Kυλιόμενη σκάλα άλλαξε φορά - Tραυματίστηκαν 14 άτομα [Βίντεο]

Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μία από τις κυλιόμενες σκάλες σε σταθμό Μετρό... της Νότιας Κορέας άρχισε ξαφνικά να κινείται αντίστροφα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να ποδοπατηθούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στις 8.20 σήμερα το πρωί στον σταθμό Μετρό Σούναε της γραμμής Μπουντάνγκ (νότια της Σεούλ). Ξαφνικά, η κυλιόμενη σκάλα με φορά προς τα πάνω άρχισε να κινείται προς τα κάτω, κάτι που κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και την πυροσβεστική.

Τραυματίστηκαν συνολικά 14 άτομα

Τρεις από τους επιβάτες που βρίσκονταν στη σκάλα όταν συνέβη το περιστατικό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην πλάτη και στα πόδια. Έντεκα ακόμη άτομα τραυματίσηκαν ελαφρά, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Οι τοπικές Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού, ωστόσο δεν θεωρούν πολύ πιθανό να επενέβη κάποιος στο χειροκίνητο σύστημα χειρισμού και να άλλαξε επίτηδες τη φορά της κυλιόμενης σκάλας.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η Korea Times φαίνονται οι άνθρωποι που ποδοπατήθηκαν στη σκάλα να κάθονται στο πάτωμα προκειμένου να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.