Latest News

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Eurovision 2023: Η Καίτη Γαρμπή καταγγέλλει το 4άρι στην Κύπρο

Έκπληξη προκάλεσε το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον τελικό της Eurovision. Μάλιστα, ο χαμηλός αυτός βαθμός θεωρείται πιθανό να στέρησε στην Κύπρο μια θέση στην... πρώτη 10αδα.

Η στάση της Ελλάδας εξόργισε όχι μόνο τους χρήστες τους διαδικτύου, αλλά και την Καίτη Γαρμπή. Η γνωστή τραγουδίστρια, σε ανάρτησή της, καταγγέλλει την πράξη της Ελλάδας, λέγοντας ότι «στερήσαμε από την Κύπρο τη δεκάδα που άξιζε πραγματικά, επειδή η ελληνική επιτροπή δεν ντράπηκε κι έδωσε 4 στον Andrew Lambrou. Κανονίστε με τις βλακείες σας εκεί να συνεχίσετε έτσι & στο τέλος να μας πάρουν πίσω οι Κύπριοι από το χαλούμι μέχρι τη θεά Άννα Βίσση! #eurovisiongr».

Μπορεί η Eurovision του 2023 να πέρασε στην ιστορία με τη Σουηδία και τη Loreen να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ωστόσο, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών και τους εξέπληξε αρνητικά ήταν οι 4 βαθμοί που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στη συμμετοχή της Κύπρου και το «Break a Broken Heart» που ερμήνευσε ο Andrew Lambrou.

ADVERTISEMENT

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Ελλάδας. Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε τους 12 βαθμούς στο Βέλγιο ενώ στην Κύπρο χάρισε… μόλις 4 βαθμούς. Αντιθέτως το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, χάρισε απλόχερα το… παραδοσιακό 12άρι.

Με αυτή τη βαθμολογία που έλαβε η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στη δεκάδα. Αρκετοί ήταν στο Twitter που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… παραδόσεις και κατεπέκταση «στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού.

Η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε στην Eurovision 2023 ως εξής:

Σερβία 1
Ελβετία 2
Αλβανία 3
Κύπρος 4
Αυστραλία 5
Σουηδία 6
Αυστρία 7
Ισραήλ 8
Πορτογαλία 10
Βέλγιο 12

Η επιτροπή της Ελλάδας επέλεξε να δώσει το 12άρι στο Βέλγιο κι όχι σε κάποια από τις χώρες που φιγούραραν αρκετά ψηλά.