Latest News

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Γιώργος Γαβρίλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει και ρόλο και λόγο

 
Δήλωση Γιώργου Γαβρίλη για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης
Γ

Το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ιστορική διάσταση με αρνητικό πρόσημο για την Αριστερά, τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Η ΝΔ, στις νέες εκλογές, θα επιχειρήσει να παγιώσει την κυριαρχία της, να πάρει μία ιστορική ρεβάνς. Αυτό θα επιχειρήσει να το κατοχυρώσει ακόμη και με θεσμικό τρόπο, μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος, προωθώντας επιθετικά τον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό σε ένα κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που ραγδαία συντηρητικοποιείται.

Αν αυτό δεν αναχαιτιστεί, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να προετοιμαστεί και να αποτελέσει τον χώρο ανάπτυξης των κοινωνικών αντιστάσεων που θα εκφραστούν σ’ αυτό το νέο τοπίο. Άλλωστε, στις τοπικές κοινωνίες, στην πόλη και στις γειτονιές φαίνονται με άμεσο τρόπο οι καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες και αγωνίες (πλειστηριασμοί, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) αλλά και η προσδοκία ότι η συλλογικότητα μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό, ενωτικό, κοινωνικό ανάχωμα.

Σ’ αυτό το περιβάλλον η Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και λόγο. Δεν μπορεί να δηλώνει αδιάφορη ή ανυποψίαστη ούτε να προετοιμάζεται για να γίνει το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης. Αντίθετα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, υπερασπιζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, οφείλει να συγκροτήσει και να εκφράσει την αντίθεσή της, αποτρέποντας, τελικά, την ανεξέλεγκτη παντοδυναμία ενός σκληρού συστήματος εξουσίας και οικονομικών συμφερόντων.

Σε ό,τι μας αφορά, ως «Πειραιάς για Όλους», θα απαντήσουμε στην πρόκληση για να αποτρέψουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη. Θα υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία, την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, παίρνοντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτών των αρνητικών εξελίξεων.

Γιώργος Γαβρίλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά