Latest News

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Κύπρος: Σε αργία ο ιερέας, οπαδός της Ομόνοιας- Φώναζε στο γήπεδο «γ@@ω το ΑΠΟΕΛ»

 
Σε αργία τέθηκε ο ιερέας από την Κύπρο που απαθανατίστηκε σε βίντεο να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά της ομάδα... του ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που έγινε viral σε Κύπρο και Ελλάδα, ο ιερέας φαίνεται να οργανώνει την εξέδρα των οπαδών της Ομόνοιας και να φωνάζει «γ@@@ω το ΑΠΟΕΛ». Το περιστατικό συνέβη στον τελικό κυπέλλου Ομόνοια - ΑΕΛ. 

Ο ιερέας φορούσε κασκόλ της Ομόνοιας και με ντουντούκα φώναζε συνθήματα με την κερκίδα να τον ακολουθεί.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αναφέρει πως ο συγκεκριμένος ιερέας τέθηκε σε αργία ενώ ο ίδιος «επέδειξε μεταμέλεια και ζήτησε συγγνώμη στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη».

Στον αγώνα η Ομόνοια κέρδισε το κύπελλο επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ.

Αναλυτικά ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης για τον ιερέα

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε έβγαλε ανακοίνωση για τον ιερέα αναφέροντας πως «Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τηρούσα τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Κύπρου, κατόπιν σχετικών ερευνών αναφορικά με την υπόθεση Διακόνου της Μητροπόλεως, ο οποίος φέρεται να είχε ανάρμοστη συμπεριφορά μη σχετιζόμενη με την ιερατική του ιδιότητα και αποστολή κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, επέβαλε την ποινή της αργίας, στον ως άνω αναφερθέντα κληρικό, ο οποίος επέδειξε μεταμέλεια και ζήτησε συγγνώμη στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη, και κατ’ επέκταση στο σκανδαλιζόμενο ποίμνιο της Εκκλησίας»