Latest News

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο»

 «Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη» ανέφερε ο Ερντογάν στην πρώτη του δήλωση μετά τη μεγάλη του νίκη. «Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική»... πρόσθεσε.

«Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας», ανέφερε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του.

 «Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε», δήλωσε και υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του πως θα είναι μαζί τους «μέχρι τον θάνατο» και όχι απλά μέχρι αυτή την εκλογική νίκη. «Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία», σημείωσε.

«Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα που στήριξε την εκλογική διαδικασία. Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους νέους. Επίσης όλα τα αδέρφια μας τα οποία πολέμησαν με όλη τους την ψυχή για το κόμμα και να ευχαριστήσω όλους του πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας», είπε.

«Τα πέντε χρόνια που έχουμε μπροστά μας με βρίσκουν ξανά υπεύθυνο για τη χώρα. Αυτό αποφάσισε ο λαός και εγώ θα είμαι υπεύθυνος. Ευχαριστώ τον λαό που με επέλεξε», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Όπως το σίδερο γίνεται ατσάλι, έτσι και εσείς με την ακλόνητη πίστη και την βούλησή σας μετατρέψατε αυτή την εκλογική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε σε έναν σύντομο απολογισμό, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Έχουμε την αποδοχή όλων των πολιτών της Τουρκίας. Είχε προβλέψει ότι θα κερδίσουμε με τρόπο τέτοιο που κανείς δεν θα έχανε στην χώρα. Η Τουρκία είναι αυτή που κερδίζει με αυτό το αποτέλεσμα. Η Τουρκία είναι που θα αναπτυχθεί. Εμείς δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τις διάφορες απειλές. Ανοίξαμε τις πόρτες σε όλους και μοιραστήκαμε τις αγωνίες τους», πρόσθεσε. 

«Εμείς γράφουμε Ιστορία και η Τουρκία βγήκε κερδισμένη», κατέληξε ο τούρκος πρόεδρος.