Latest News

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ντόναλντ Τραμπ: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της Τζιν Κάρολ- Αποζημίωση 5 εκατ.$ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ο Ντόναλντ Τραμπ κακοποίησε σεξουαλικά την αρθρογράφο Τζιν Κάρολ... πριν από 27 χρόνια, έκριναν οι ένορκοι στη δίκη στη Νέα Υόρκη. 

Οι ένορκοι- τρεις γυναίκες και έξι άνδρες- κατέληξαν στην απόφαση σε λιγότερο από τρεις ώρες. Έκριναν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι υπόλογος για βιασμό- τη πιο σοβαρή κατηγορία που αντιμετώπιζε. Αλλά έκριναν ότι είναι ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση, βιαιοπραγία και δυσφήμιση της Τζιν Κάρολ και πως πρέπει συνολικά να της καταβάλει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ασκήσει έφεση, σύμφωνα με το Reuters. «Δεν έχω ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Αυτή η ετυμηγορία είναι ντροπή. Η συνέχεια του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών», ανέφερε στην πρώτη του αντίδραση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, με ανάρτηση στο Truth Social. 

Στο μεταξύ η Τζιν Κάρολ εθεάθη να βγαίνει χαμογελαστή από τη δικαστική αίθουσα, μετά την ανακοίνωση της απόφαση.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με τη δικαιοσύνη. Τον προηγούμενο μήνα δήλωσε αθώος στην υπόθεση στην οποία είναι αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες, για την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, αναφορικά με τα χρήματα που έδωσε στην Στόρμι Ντάνιελς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, προκειμένου η πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων να μην μιλήσει για τη σχέση τους. 

Επίσης, είναι πιθανό ο Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για τις απόπειρές του να παραποιήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια. 

Παράλληλα, είναι στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας αναφορικά με τις ενέργειές του τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο και την απόκρυψη απόρρητων εγγράφων στο Μαρ-α-Λάγκο. 

Ντόναλντ Τραμπ: Η κατάθεση της Τζιν Κάρολ στη δίκη 

Η Τζιν Κάρολ κατέθετε επί τρεις ημέρες στη δίκη, περιγράφοντας τη σεξουαλική επίθεση για την οποία κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ, στα δοκιμαστήρια του καταστήματος Bergdorf Goodman στη Νέα Υόρκη, το 1996. 

Η επίθεση, είπε, την άφησε ανίκανη να κάνει σχέση. Ο Ντόναλντ Τραμπ «διέλυσε τη φήμη μου», όταν αρνήθηκε ότι είχε διαπράξει την επίθεση, αφότου εκείνη μίλησε δημοσίως για το ζήτημα το 2019, ανέφερε ακόμη η Τζιν Κάρολ. Λίγους μήνες αργότερα απολύθηκε από το Elle. 

Η Τζιν Κάρολ κατέθεσε πως συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ εκείνη έφευγε από το κατάστημα, ένα βράδυ την άνοιξη του 1996. «Μου είπε “πρέπει να αγοράσω ένα δώρο, έλα να με βοηθήσεις. Ήμουν ενθουσιασμένη», κατέθεσε. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ της είπε ότι έψαχνε δώρο για μια γυναίκα. Αφού η Τζιν Κάρολ του πρότεινε μια τσάντα και ένα καπέλο, εκείνος αποφάσισε ότι ήθελε να πάει στο τμήμα εσωρούχων. Περιέγραψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «άρπαξε» ένα κορμάκι και της είπε να το δοκιμάσει. «Δεν είχα καμία πρόθεση να το φορέσω. Του είπα “φόρα το εσύ, είναι το χρώμα σου”», κατέθεσε. 

Εκείνος της πρότεινε να το δοκιμάσουν και οι δύο και πήγε προς τα δοκιμαστήρια. Η Τζιν Κάρολ, είπε, δεν τον πήρε στα σοβαρά, πιστεύοντας ότι αστειεύεται. Το κλίμα άλλαξε ραγδαία όταν μπήκαν στα δοκιμαστήρια. 

«Έκλεισε αμέσως την πόρτα και με έσπρωξε στον τοίχο. Με έσπρωξε τόσο δυνατά, που χτύπησα το κεφάλι μου. Ήμουν τρομερά μπερδεμένη. Έσκυψε και μου κατέβασε το καλσόν. Τον έσπρωχνα πίσω. Ήταν αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να συμβεί κάτι άλλο», κατέθεσε. Περιέγραψε ότι δεν μπορούσε να του ξεφύγει και πως εκείνος τη βίασε.