Latest News

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Μακελειό στην Ιαπωνία: 4 νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι και καραμπίνα -«Γυναίκα έτρεχε εκλιπαρώντας»

  

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι και καραμπίνα στην περιοχή...

Ναγκάνο της Ιαπωνίας.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα ως δράστη, ενώ γίνεται γνωστό πως μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αστυνομικοί. 

Ο ύποπτος, οχυρωμένος από χθες Πέμπτη το απόγευμα στο εσωτερικό σπιτιού σε αγρόκτημα στη Νακάνο (βορειοανατολικά της πόλης Ναγκάνο), συνελήφθη σήμερα περί τις 04:30 (τοπική ώρα), διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή.

Ο δράστης μαχαίρωσε, αρχικά, στην πλάτη μία γυναίκα και στη συνέχεια σκότωσε με καραμπίνα δυο αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου, προτού οχυρωθεί σε σπίτι που ανήκει στον πατέρα του. Στη διάρκεια του συμβάντος τραυματίστηκε άλλη μία γυναίκα, που αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της,

Δύο γυναίκες βγήκαν από το κτίριο όπου ταμπουρώθηκε ο δράστης, η μία εκ των οποίων η μητέρα του άνδρα. 

Ιαπωνία: 4 νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι και καραμπίνα -«Γυναίκα έτρεχε εκλιπαρώντας»

«Βοηθήστε με»

«Δούλευα σε αγρόκτημα όταν λίγο μετά τις 16:00 είδα μια γυναίκα να έρχεται τρέχοντας, εκλιπαρούσε "βοηθήστε με", μετά έπεσε κάτω» αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας στο ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

«Στο κατόπι της ήταν κάποιος με στολή παραλλαγής που κράταγε μεγάλο μαχαίρι, τη μαχαίρωσε στην πλάτη» πρόσθεσε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, 72 ετών, πρόσθεσε πως τηλεφώνησε στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, ενώ περίοικοι προσπαθούσαν να επαναφέρουν το θύμα κάνοντας καρδιακές μαλάξεις στη γυναίκα, μάταια.

Σύμφωνα με το NHK, που επικαλέστηκε αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής της τάξης, ο νεαρός άνοιξε κατόπιν πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον δυο αστυνομικών που έφθασαν επιτόπου. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο εσωτερικό του περιπολικού τους όταν ο άνδρας ακούμπησε την κάννη του τουφεκιού στο παράθυρο και πυροβόλησε δυο φορές, σύμφωνα με το δίκτυο.

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν από τις αρχές να κλειδωθούν στα σπίτια τους.