Latest News

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Ο Τζέφρι Έπσταϊν «εκβίαζε» τον Μπιλ Γκέιτς για σχέση του με 20χρονη

 Ο Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται να εκβίαζε τον δισεκατομμυριούχο, Μπιλ Γκέιτς όταν ανακάλυψε ότι διατηρούσε σχέση με μια Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ, τη... Μίλα Αντόνοβα. 

Ο Γκέιτς γνώρισε την εν λόγω γυναίκα το 2010, όταν εκείνη ήταν γύρω στα 20. Από την πλευρά του, ο Επστάιν τη γνώρισε το 2013 και αργότερα πλήρωσε ώστε η ίδια να παρακολουθήσει μαθήματα κώδικα. Το 2017, ο Επστάιν έστειλε email στον Γκέιτς ζητώντας του να του δώσει το κόστος των μαθημάτων, σύμφωνα με πηγές. 

Το email, ήρθε καθώς ο Έπσταϊν είχε ήδη προσπαθήσει να πείσει τον Γκέιτς να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό ταμείο που προσπάθησε να δημιουργήσει ο ίδιος με τη JPMorgan Chase.

Στο μήνυμα, αφηνόταν να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν θα μπορούσε ακόμα και να αποκαλύψει τη σχέση του Γκέιτς με την 20χρονη. 

«Ο κ. Γκέιτς συναντήθηκε με τον Έπσταϊν αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αφού απέτυχε επανειλημμένα να τον πείσει, ο Έπσταϊν προσπάθησε ανεπιτυχώς να αξιοποιήσει μια σχέση του παρελθόντος για να απειλήσει τον κ. Γκέιτς», δήλωσε εκπρόσωπος του Γκέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν σε ηλικία 66 ετών τον Αύγουστο του 2019 ενώ περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.