Latest News

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Φραντσέσκα Πασκάλε: Από σύντροφος του Μπερλουσκόνι, υπέρμαχος των LGBTQ- «Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες» [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Μετά τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Μιλάνο κατά απόφασης ενάντια στα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας να μην εγγράφονται στα μητρώα παιδιά γκέι ζευγαριών, το θέμα λαμβάνει μεγαλύτερες πολιτικοκοινωνικές διαστάσεις ...στην Ιταλία. 

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις και δηλώνει και η ίδια μέλος της LGBTQ κοινότητας καταγγέλλει τη γραφειοκρατική καταστολή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ γονέων ως ιδεολογική και σκληρή.


Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία περιόρισε τα δικαιώματα των γονέων του ίδιου φύλου στο Μιλάνο.

Μόνο ο βιολογικός γονέας που είναι σύντροφος σε ομοφυλοφιλική σχέση μπορεί πλέον να καταγραφεί επισήμως. 

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Έλι Σλάιν, συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο Μιλάνο, ενώ μια άλλη γυναίκα αναλαμβάνει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρόκειται για την πρώην σύντροφο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φραντσέσκα Πασκάλε, η οποία σε συνέντευξή της στέλνει σαφές μήνυμα: «Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες. Αν η Μελόνι είναι γυναίκα, μητέρα και χριστιανή, ας κοιτάξει εμάς όπως κοιτάει την κόρη της».

Διαδηλώσεις στο Μιλάνο: Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης 

Η επικεφαλής του κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε τη γραφειοκρατική καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ως «ιδεολογική», «σκληρή» και «μεροληπτική».

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν, η οποία το 2020 αποκάλυψε ότι διατηρεί σχέση με άλλη γυναίκα, υποσχέθηκε το Σάββατο να προωθήσει νομοθεσία για την καλύτερη αναγνώριση και προστασία των δικαιωμάτων τους.

«Εξηγήστε στον γιο μου ότι δεν είμαι η μητέρα του», έγραφε μια πινακίδα που κρατούσαν διαδηλωτές ανάμεσα σε μια θάλασσα από σημαίες του ουράνιου τόξου στη χθεσινή διαδήλωση στο Μιλάνο.

Η Ιταλία νομιμοποίησε τα πολιτικά σύμφωνα μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2016, αλλά λόγω της αντίθεσης της Καθολικής Εκκλησίας δεν παρείχε το δικαίωμα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετήσουν.

Φραντσέσκα Πασκάλε: Από σύντροφος του Μπερλουσκόνι, ηγέτιδα της LGBTQ κοινότητας

Η πρώην σύντροφος του Μπερλουσκόνι 

Την επομένη της διαδήλωσης στην Piazza della Scala στο Μιλάνο, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες πολίτες και ακτιβιστές, η Φραντσέσκα Πασκάλε μίλησε στην Corriere della Sera, και για την παλιότερη ζωή της, αλλά κυρίως τις σημερινές πολιτικές μάχες.

Η Φραντσέσκα Πασκάλε, επί εννέα χρόνια σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι σε κλειστό κύκλο στην Τοσκάνη την σύντροφό της, γνωστή Ιταλίδα τραγουδίστρια Τούρτσι.

 «Οι ομοφοβικοί αυτής της χώρας και οι κυρίαρχοι αυτής της κυβέρνησης μας αντιμετωπίζουν χειρότερα από εγκληματίες, σαν να ήμασταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης», τονίζει η ίδια στην συνέντευξή της.

Εξαπολύει τα πυρά της κατά του αρχηγού της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι λέγοντας: «Είναι ομοφοβικός και ρατσιστής». Αντίθετα, η στάση της απέναντι στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι ήταν διαφορετική: «Όταν περιπλανήθηκα στον λαβύρινθο της δεξιάς, συνάντησα πολλούς ομοφυλόφιλους. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις αυτό», λέει απευθυνόμενη στην Μελόνι και συνεχίζει: «Θα ήθελα να μας κοιτάζει με γαλήνιο, απλό μάτι, όπως κοιτάζει την κόρη της και τους αγαπημένους της».

Μιλάνο:

Επίσης χαρακτήρισε την Σλάιν «αγωνίστρια». «Ειλικρινά, δεν αισθάνομαι διαφορετική από ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι», λέει ξανά στην Corriere , για τον γάμο της με την Πάολα Τούρτσι. «Θα ήθελα να γίνω γονιός , αλλά θα ήθελα να έχω την ελευθερία να το σκέφτομαι χωρίς να νιώθω εγκληματίας».