Latest News

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Θρίλερ με τον θάνατο ερωμένης πολυεκατομμυριούχου της Goldman Sachs - Του τα «μάσαγε» και έκανε άσωτη ζωή

Θρίλερ για γερά νεύρα αποτελεί ο μυστήριος θάνατος Πολωνής ερωμένης πολυεκατομμυριούχου μεγαλοτραπεζίτη της Goldman Sachs - η οποία κατηγορούνταν πως του "ροκάνισε" 4 εκατομμύρια λίρες στη διάρκεια... της σχέσης τους.

Λονδίνο: Η δικαστική διαμάχη της Πολωνής με τον αδελφό του εραστή της

Η εν λόγω Πολωνή βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στο Λονδίνο, ενώ βρισκόταν σε σκληρή δικαστική διαμάχη με τον αδελφό του νεκρού, από το 2019, εραστή της.

Όπως η ίδια είχε καταθέσει στο Δικαστήριο, γνώρισε τον Ντάνι Τρούελ το 2004 και έμεινε μαζί του μέχρι τον θάνατό του το 2019. Ο Τρούελ είχε διαγνωσθεί το 2012 με σκλήρυνση κατά πλάκας που αργότερα έγινε μια μορφή νόσου του κινητικού νευρώνα. Το ζευγάρι μετακόμισε στο υπόγειο διαμέρισμα στο Clapham το 2016.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ασθένειάς του, ο Ντάνι Τρούελ ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ, όπως και η Πολωνή ερωμένη του, η οποία και ήταν αυτή που τον φρόντιζε. Στη διαθήκη του, της άφησε ένα εκατομμύριο λίρες και της μεταβίβασε το δικαίωμα να εξακολουθεί να μένει στο κοινό τους σπίτι.

ADVERTISEMENT

Μετά το θάνατο του εραστή της το πρόβλημα της Μαγκνταλένα με το ποτό επιδεινώθηκε και ζούσε έναν χαοτικό τρόπο ζωής, με πάρτι και καταχρήσεις σε ένα διαμέρισμα στο Κρόιντον. ‘Οπως κατέθεσε η ίδια στο Δικαστήριο, είχε περικυκλωθεί από ανθρώπους που την έβλεπαν σαν την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά.

Ο 61χρονος αδερφός του Ντάνι, ΄Εντι Τρούελ, ο οποίος είναι επίσης χρηματοοοικονομικός σύμβουλος στο Σίτι του Λονδίνου, ισχυρίστηκε ότι παρόλο που η Μαγκνταλένα είχε σεξουαλική σχέση με τον αδελφό του, ήταν το πρόσωπο που τον φρόντιζε με αμοιβή από το 2012 και δεν ζούσε μαζί του. Η Ζαλίνσκα αρνήθηκε τους ισχυρισμό αυτόν και επέμενε ότι είχαν μια «ρομαντική και ερωτική σχέση» για 14 χρόνια.

Το πλήρες ονοματεπώνυμό της είναι Μαγκνταλένα Ζαλίνσκα. Η νεκρή ήταν 44 ετών, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών, πρώην ιδιοκτήτρια night club στο Λονδίνο και εκείνος ήταν ο “πολύς” Ντάνι Τρούελ, πολυεκατομμυριούχος μεγαλοτραπεζίτης της Goldman Sachs αρχικά και στη συνέχεια Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου Φιλανθρωπικού fund της Μεγάλης Βρετανίας, που πέθανε το 2019 μετά από μακρά ασθένεια, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Ποιος ήταν ο Ντάνι Τρούελ

Ο Ντάνι Τρούελ γεννήθηκε το 1963 στη Μαλαισία. Η μητέρα του ήταν δασκάλα και πατέρας του αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού, που βρισκόταν στη Βόρνεο πολεμώντας ενάντια στους Ινδονήσιους αντάρτες και ο οποίος είχε επιζήσει από τη διαβόητη Μάχη του ποταμού Ιμτζίν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας του 1950-1953.

Ο πολυεκατομμυριούχος της Goldman Sachs Ντάνι Τρούελ είχε  σπουδάσει στο Berkshire Prep School Lambrook, όπου τα παιδιά του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι μαθητές, στη συνέχεια στο Wellington College και τέλος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και τα δύο αδέρφια Τρούελ (ο Ντάνι και ο ΄Εντι) έδειξαν νωρίς σημάδια της απίστευτης ικανότητάς τους στα οικονομικά, τόσο που ο πατέρας τους εξαγόρασε τη σύνταξή του και έδωσε τα χρήματα και στους δύο γιους του για να τα διαχειριστούν. Το ταλέντο τους φάνηκε όταν, ως παιδιά, έπαιζαν το επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly σε τέσσερα διαφορετικά νομίσματα και δημιουργούσαν από μόνοι τους νέα ακίνητα σε όλο τον κόσμο, που τα έβαζαν στο παιχνίδι.

Ωστόσο, η οξυδέρκεια περί τα οικονομικά, του Ντάνι συνδυάστηκε επίσης με έντονη κοινωνική συνείδηση: Ανήκε στο Εργατικό Κόμμα σε όλη του ζωή, Αφού έγινε δεκτός στο κολλέγιο Balliol της Οξφόρδης, όπου σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία— ήταν σύγχρονος του Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο κοντραριζόταν συχνά σε συζητήσεις και τότε αλλά και αργότερα— πέρασε μεγάλο μέρος τού χρόνου του εκεί συγκεντρώνοντας μετρητά για απεργούς ανθρακωρύχους. Ήταν τέτοια η αποφασιστικότητά του να δείξει την αλληλεγγύη του που μετά την αποφοίτησή του εντάχθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Άνθρακα και διαχειριζόταν το συνταξιοδοτικό τους ταμείο.

Ο Ντάνι Τρούελ μετακόμισε αμέσως μετά στο Χονγκ Κονγκ για να εργαστεί στην επενδυτική τράπεζα S.G. Warburg. Επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία το 1996 και ακολούθησαν αρκετά χρόνια στον επενδυτικό κολοσσό Goldman Sachs.

Ο ίδιος κέρδιζε πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες ετησίως και η περιουσία του, κατά τον θάνατό του, ανερχόταν στα 18 εκατομμύρια λίρες.