Latest News

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: Βράβευσαν τις γυναίκες της Σαλαμίνας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγ.Μηνά Σαλαμίνας, η εκδήλωση βράβευσης Σαλαμινίων Γυναικών από... την Περιφέρεια Αττικής και την τ.Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, για την προσφορά τους στην Κοινωνία, τις Τέχνες και τα Γράμματα. 

Οι  τιμώμενες κυρίες ήταν η κα.Βενετσάνου Νένα, η σπουδαία Σαλαμίνια ερμηνεύτρια, η κα. Στολάκη Αικατερίνη, τραπεζική υπάλληλος και πολύτεκνη μητέρα, η κα.Παπαισιδώρου-Μακρή Αικατερίνη, η πρώτη γυναίκα διευθύντρια σχολείου της Σαλαμίνας και από τις πρώτες γυναίκες Αντιδημάρχους, η δρ. Ραπαντζίκου Τατιάνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η κα.Αρακά Ελένη, γραμματέας και ψυχή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σαλαμίνας, η κα. Σακελλαρίου Αναστασία, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας,  η δρ.Μέλλιου Ελένη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ιδρύτρια και πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία, η δρ.Μιχάλαινα-Λατανιώτη Ευανθία, ερευνήτρια σε θέματα αειφορίας και νησιωτικότητας, η δρ.Φραγκοπούλου Μαριάνθη, Πυρηνική Φυσικός,  και συνεργάτιδα της NASA, η κα.Μικρομάστορα Παρασκευή, Αρχαιολόγος, και  η αείμνηστη Ορσία Ραπαντζίκου, επίτιμη Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας.


Στον χαιρετισμό της η τ.Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας, κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, τόνισε τα εξής :

Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική! 

Είναι μια εκδήλωση στοιχειώδους αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς καταξιωμένων γυναικών στο Νησί μας. 

Βραβεύουμε  σήμερα σπουδαίες προσωπικότητες, που κοσμούν τη Σαλαμίνα  μας! 

Με το τρόπο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε σπουδαία πρότυπα για την νέα γενιά του τόπου μας. 

Τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εξαιρετικών αυτών γυναικών και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, μέσα από την γνώση, την προσπάθεια, το ταλέντο. 

Ιδίως για τα νέα κορίτσια, η βράβευση αυτών των γυναικών, σηματοδοτεί ένα επιπλέον κίνητρο να αγωνιστούν ακόμα περισσότερο απέναντι στον μισογυνισμό , στις  διακρίσεις, τα άθλια σχόλια, που δυστυχώς θα είναι πολύ πιθανό να τα συνοδεύσουν στην πορεία των ονείρων τους …

Ίσως τα επόμενα χρόνια οι γυναίκες να μην χρειάζεται δυο και τρεις φορές να αποδείξουν ότι η πορεία τους οφείλεται στις ικανότητες τους ,ίσως να μην συναντούν υποτιμητικά σχόλια και συμπεριφορές. Και επιτέλους ίσως όλοι αντιληφθούμε, ότι είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι απέναντι στην ζωή…..

Δεν θα σταματήσουμε ως γυναίκες να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά! 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εξαιρετικές κύριες που κοσμούν με το έργο και την παρουσία τους το νησί μας, και φυσικά τον Περιφερειάρχη Αττικής  για την στήριξή του στη σημερινή μας εκδήλωση.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Μαρκόπουλος Δημήτρης, Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά, ο κ.Τραγάκης Γιάννης, τ.Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας, ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, κ. Δελημιχάλης Χρήστος, η κα.Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού, η Πρόεδρος της LIFE ACTION TRUST του Λονδίνου, κα.Λαιμού Χρυσάνθη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας, κ.Σκιαθίτης Γιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας, κα.Γεροντιώτου Σταυρούλα, η Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας, κα.Μπούταλη-Παυλίδη Καίτη, η Κοινοτική Σύμβουλος Αμπελακίων, κα.Κανάκη Ιωάννα , ο κ.Πούτος Παναγιώτης, Πολιτευτής ΝΔ Β Πειραιά, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του νησιού μας.