Latest News

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η Μπρουκ Σιλντς για τον βιασμό της από ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ: «Είναι θαύμα που επιβίωσα»

Η Μπρουκ Σιλντς, η γνωστή ηθοποιός και μοντέλο, μίλησε για τον βιασμό της, που συνέβη πριν από... 30 χρόνια. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο PEOPLE, η Shields αποκάλυψε ότι η επίθεση συνέβη όταν ήταν στα 20 της χρόνια, σε ένα αρχικό στάδιο της καριέρας της, όταν αγωνιζόταν να βρει δουλειά.


Ο δράστης ήταν ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ που την είχε καλέσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να κάνει ένα τηλεφώνημα για ταξί μετά το δείπνο. Αντ' αυτού, της επιτέθηκε, αφήνοντας τη Σιλντς να νιώθει φοβισμένη, μόνη και να κατηγορεί τον εαυτό της για ό,τι είχε συμβεί.

«Έλεγα συνέχεια, "δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Γιατί ανέβηκα μαζί του; Δεν έπρεπε να είχα πιει εκείνο το ποτό στο δείπνο”» εξομολογείται η ηθοποιός, συμπληρώνοντας: «Ήταν πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθώ, γιατί μέχρι τότε ήταν πια παρελθόν. Και επειδή ήταν μια επιλογή τύπου "πάλεψε ή φύγε". Η μάχη δεν ήταν επιλογή, οπότε απλά αφήνεις το σώμα σου. Δεν είσαι εκεί. Δεν συνέβη"».

Στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ «Brooke Shields: Pretty Baby», που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο Hulu, η Σιλντς μοιράζεται την ιστορία της και μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως νεαρή ηθοποιός, ιδιαίτερα λόγω των σεξουαλικών ρόλων της σε ταινίες όπως το «Pretty Baby» και το «The Blue Lagoon». Μέσα από το ντοκιμαντέρ, ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους να μιλήσουν την αλήθεια τους και να μην αισθάνονται μόνοι.
The_Blue_Lagoon
Η Μπρουκ Σιλντς στην ταινία «The Blue Lagoon» (Η Γαλάζια Λίμνη) το 1980
«Κάνοντας το ντοκιμαντέρ, τα βλέπεις όλα μαζί και είναι θαύμα που επέζησα», λέει η 57χρονη ηθοποιός στο People και προσθέτει: «Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ. Τώρα είμαι πιο θυμωμένη από ό,τι μπορούσα να είμαι τότε. Αν φοβάσαι, τότε δικαίως φοβάσαι. Πρόκειται για τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βίαιες για να είναι τρομακτικές».

Η τραγική εμπειρία της ηθοποιού είναι πολύ συνηθισμένη. Η σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση είναι διαδεδομένες στη βιομηχανία του θεάματος εδώ και δεκαετίες και πολλά θύματα φοβούνται να μιλήσουν λόγω του φόβου ότι δεν θα τους πιστέψουν, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή ότι θα κριθούν από τους άλλους. Ωστόσο, το κίνημα #MeToo τα τελευταία χρόνια βοήθησε να χυθεί φως σε αυτά τα ζητήματα και ενθάρρυνε περισσότερους ανθρώπους να βγουν μπροστά με τις ιστορίες τους.

Η ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι της πήρε πολύ καιρό να επεξεργαστεί αυτό που είχε συμβεί και ότι ακόμα παλεύει με τον θυμό για την επίθεση. Έχει επίσης μάθει να χρησιμοποιεί μια τεχνική που υιοθέτησε από νωρίς για να αντιμετωπίσει την έντονη προσοχή που δεχόταν ως μοντέλο και ηθοποιός.

Παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, η Μπρουκ Σιλντς έχει επιμείνει και έχει βρει επιτυχία σε διάφορες προσπάθειες. Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες, ενώ έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή κοινότητα και πλατφόρμα ευεξίας με τίτλο Beginning Is Now, η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες άνω των 40 ετών να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους και να απολαύσουν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Μοιραζόμενη την ιστορία της, η Σιλντς έδειξε απίστευτο θάρρος και δύναμη. Η ελπίδα της είναι ότι η εμπειρία της θα βοηθήσει άλλους που μπορεί να έχουν περάσει παρόμοια τραύματα και θα τους ενθαρρύνει να μιλήσουν την αλήθεια τους. Όπως δήλωσε η ίδια στη συνέντευξη, πλέον μοιράζεται την εμπειρία της «με την ελπίδα να βοηθήσει τους ανθρώπους να μην αισθάνονται μόνοι. Ο καθένας επεξεργάζεται το δικό του τραύμα σε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Θέλω να γίνω συνήγορος των γυναικών ώστε να μπορούν να λένε την αλήθεια τους».