Latest News

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Θέατρο Νέου Κόσμου / Εφοπλιστής διέκοψε με άσεμνους χαρακτηρισμούς παράσταση

 Εφοπλιστής διέκοψε παράσταση απευθύνοντας άσεμνους χαρακτηρισμούς προς τους ηθοποιούς στο Θέατρο του...

Νέου Κόσμου

Το περιστατικό συνέβη στις 9 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι», όταν «ο θεατής, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε», αναφέρει ανακοίνωση για το περιστατικό με τον εφοπλιστή, που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του Θεάτρου Νέου Κόσμου στα social media. 

«Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παρισταμένους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως», επισημαίνει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και μη αποδεκτές. 

«Ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα», συμπληρώνει η ανάρτηση. 

Θέατρο Νέου Κόσμου: Ζήτησε συγγνώμη ο Βερνίκος 

Με επιστολή του προς το Θέατρο του Νέου Κόσμου ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά τη διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι” θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση», ανέφερε η εν λόγω επιστολή. 

«Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του», αναφέρεται στην ανάρτηση του Θεάτρου, σημειώνοντας ότι δημοσιεύει την επιστολή «με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και “οι Πεταλούδες στο στομάχι”), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές». 

Τέλος, το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανακοίνωσε πως όσοι θεατές εκείνης της βραδιάς θέλουν να ξαναδούν τις «Πεταλούδες στο στομάχι» ή κάποια άλλη από τις παραστάσεις, «είναι προσκεκλημένοι σε συνεννόηση με το ταμείο του θεάτρου».