Latest News

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Χορεύοντας με τους Λύκους»: Πρώην ηθοποιός συνελήφθη για παραθρησκευτική οργάνωση και σεξουαλική κακοποίηση [ΒΙΝΤΕΟ]

 Πρώην ηθοποιός κατηγορείται για ίδρυση παραθρησκευτικής οργάνωσης,  και για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε κορίτσια ηλικίας μόλις 13 ετών... επί περίπου δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία στο Λας Βέγκας.

Ο ηθοποιός του «Dances With Wolves», «Nathan Chasing Horse», 46 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία όταν αστυνομικοί της SWAT (ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας) εισέβαλαν στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ζει με τις πέντε συζύγους του.


Ο Chasing Horse, του οποίου το πλήρες όνομα είναι «Nathan Lee Chasing His Horse», φέρεται να είναι ο ηγέτης μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης που ονομάζεται «The Circle» (Ο Κύκλος) και κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση, σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κάτω των 16 ετών και κακοποίηση ανηλίκων, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης.

Ο πρώην ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως νεαρού μέλους της ινδιάνικης φυλής Σιού «Smiles a Lot» στην εμβληματική ταινία του 1990 του Κέβιν Κόστνερ, συνελήφθη μετά από πολύμηνη έρευνα που υποκινήθηκε από μια πληροφορία που έλαβε η αστυνομία τον Οκτώβριο του 2022.

Nathan

Ο «Chasing Horse» φέρεται να έχει κακοποιήσει τουλάχιστον έξι θύματα, ανακάλυψαν οι ερευνητές, σύμφωνα με ένα ένταλμα έρευνας 50 σελίδων που έλαβε σε γνώση του το πρακτορείο Associated Press.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του κατηγορούμενου ηγέτη της παραθρησκευτικής οργάνωσης χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και καλύπτουν πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Μοντάνα, της πολιτείας καταγωγής του, της Νότιας Ντακότα και της Νεβάδα – όπου έζησε τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Chasing Horse – μέλος της φυλής Sicangu Sioux του έθνους Lakota – προσέλκυσε οπαδούς των ιθαγενών πληθυσμών σε φυλές στις ΗΠΑ και τον Καναδά που πίστευαν ότι ήταν ένας “Medicine Man” (Θεραπευτής) και “Holy Person” (Άγιο Πρόσωπο) που μπορούσε να επικοινωνήσει με ανώτερα όντα και να εκτελούσε τελετές θεραπείας, αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης.

Οι οπαδοί της λατρείας The Circle προσέφεραν τις μικρές τους κόρες στον Chasing Horse για να τις κάνει συζύγους του. Ένα κορίτσι φέρεται να του προσφέρθηκε ως «δώρο» όταν ήταν 15 ετών και ένα άλλο τον παντρεύτηκε όταν έκλεισε τα 16. Το νεότερο από τα φερόμενα θύματά του ήταν μόλις 13 ετών.