Latest News

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Ξεχειλίζει η οργή – Άγριες αποδοκιμασίες σε υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν [ΒΙΝΤΕΟ]

 Αντιμέτωποι με την οργή της τουρκικής κοινωνίας, μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας και τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του τούρκου προέδρου με τους κατασκευαστές, βρέθηκαν υπουργοί και βουλευτές... του Ερντογάν.

Όπως μαρτυρούν βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι πολίτες δεν αντέχουν ούτε στη θέα των υπουργών και των κυβερνητικών βουλευτών, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει βιώσει έως σήμερα η Τουρκία στην ιστορία της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, και οι συνεργάτες τους δέχθηκαν σφοδρές αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από πολίτες στο Ντιγιάρμπακιρ, που τους αποκάλεσαν «γαϊδούρια» και «ξεδιάντροπους».

Σε άλλο βίντεο καταγράφονται οι αποδοκιμασίες απέναντι στη βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν Όια Ερονάτ.

Όπως και ο υπουργός δικαιοσύνης και εκείνη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Οι υποσχέσεις του Ερντογάν

Μιλώντας στο Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι το κράτος θα καλύψει τα ενοίκια των σεισμόπληκτων για έναν χρόνο.

Επιπλέον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ανοικοδομήσει τα κτίρια που κατέρρευσαν, μέσα σε ένα χρόνο.

«Θα προσφέρουμε 10.000 τουρκικές λίρες (494 ευρώ) στους πολίτες μας. Επιπλέον, για τους πολίτες που δεν μένουν σε σκηνές και που δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές, θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να μετακομίσουν σε κατοικίες και θα καλύψουμε το ενοίκιο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι σεισμόπληκτοι μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία εφόσον το επιθυμούν.

Ο τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στους φονικούς σεισμούς δεν είναι τόσο άμεση όσο ήθελε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον σεισμό έχει ανέλθει στους 18.991.

Ανέφερε ακόμη πως λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.