Latest News

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά κυβέρνησης για τα πτυχία των καλλιτεχνών: «Διαχειριστές της αθλιότητας, ακαλλιέργητοι δούλοι της ασχήμιας…»

Ηχήρη παρέμβαση του Αλκίνοου Ιωαννίδη που επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση για το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία... των καλλιτεχνών.

Ο τραγουδοποιός, με ανάρτησή του, εκφράζει την συμπαράστασή του σε όλους τους καλλιτέχνες, που διαμαρτύρονται για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης.

«Ανυπεράσπιστοι, φτωχοί, απαξιωμένοι και κυνηγημένοι από ένα κράτος-εχθρό κάθε σπίθας που μπορεί να φωτίσει το σκοτάδι του, κρατάνε, χρόνια τώρα, κάτι ζωντανό και πολύτιμο σε μια χώρα που βουλιάζει. Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, εικαστικοί, συγγραφείς, ποιητές. Άνθρωποι που σκύβουν πάνω στη λέξη, στη νότα, στην κίνηση, στη λεπτή απόχρωση του αισθήματος», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει λόγο για ένα «κράτος-εχθρό», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μας γεννά η θυσία των ωραιότερων ανθρώπων που πάτησαν τη γη. Ερχόμαστε από τους αιώνες. Κι εσείς, προσωρινοί διαχειριστές της αθλιότητας, ακαλλιέργητοι δούλοι της ασχήμιας, νομίζετε πως ορίζετε τις ζωές μας…».