Latest News

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Συνελήφθη Ιταλός μαφιόζος που ήταν φυγάς 17 χρόνια - Δούλευε ως μάγειρας σε πιτσαρία στη Γαλλία [ΕΙΚΟΝΑ]

 Ένας καταδικασμένος δολοφόνος της ιταλικής μαφίας και ο οποίος διέφευγε από το 2006 συνελήφθη στη Γαλλία, ενώ δούλευε ως μάγειρας σε πιτσαρία για τουλάχιστον... τρία χρόνια.

Η σύλληψη του Εντγκάρντο Γκρέκο στο Σεντ-ντ΄Ετιέν είναι η δεύτερη σύλληψη μεγαλοστελέχους της μαφίας από τις ιταλικές αρχές μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο ήταν φυγάς για 30 χρόνια, όταν συνελήφθη σε κλινική στη Σικελία. Και οι δύο άνδρες καταζητούνταν για τη διεξαγωγή δολοφονιών τη δεκαετία του 1990.

Ενώ ο Ντενάρο ήταν το «αφεντικό των αφεντικών» για τη διαβόητη Κόζα Νόστρα της Σικελίας, ο Γκρέκο ήταν μέρος της ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος «Ndrangheta» από την περιοχή της Καλαβρίας στο νότο της Ιταλίας. Οι Ndrangheta είναι τώρα η πιο ισχυρή μαφία στην Ιταλία και τα πλοκάμια τους απλώνονται σε όλη την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Ο Γκρέκο, 63 ετών, καταζητείτο για τη δολοφονία δύο αδερφών κατά τη διάρκεια ενός «πολέμου της μαφίας» μεταξύ δύο συμμοριών στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Όταν πρωτόδικα ένας δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του το 2006, ο Γκρέκο τράπηκε σε φυγή.

Οκτώ χρόνια αργότερα, εγκαταστάθηκε στη γαλλική πόλη Σεντ-ντ΄Ετιέν, νοτιοδυτικά της Λυών, αναλαμβάνοντας τελικά τη δουλειά του μάγειρα πίτσας σε ένα ιταλικό εστιατόριο.

Συνελήφθη μαφιόζος φυγάς στην Γαλλία-Δούλευε σε πιτσαρία

Ο μαφιόζος είχε δώσει συνέντευξη για συνταγές

Ο Γκρέκο πήρε μια νέα ταυτότητα, αποκαλώντας τον εαυτό του Πάολο Ντεμίτριο. Μέχρι τώρα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στην Ιταλία και είχε εκδοθεί για αυτόν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Αλλά τον Ιούλιο του 2021 ήταν φαίνεται αρκετά σίγουρος για το νέο του ψευδώνυμο και εμφανίστηκε σε μια τοπική εφημερίδα, περηφανευόμενος για τις «τοπικές και σπιτικές συνταγές» του εστιατορίου του, όπως ραβιόλια, ριζότο και ταλιατέλες.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι επαίνεσε την αστυνομία που οδήγησε στη δικαιοσύνη έναν από τους χειρότερους εγκληματίες της Ιταλίας, ενώ ο επικεφαλής της περιοχής της Καλαβρίας, Ρομπέρτο Οτσιούτο, είπε ότι η σύλληψη υπογράμμισε τη δέσμευση της Ιταλίας για την καταπολέμηση όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος.