Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Qatargate: Ο Κοτσολίνο αποποιήθηκε τη βουλευτική ασυλία- «Αγνοώ τις δραστηριότητες των Τζόρτζι και Παντσέρι»

 Ο Αντρέα Κοτσολίνο αποποιήθηκε τη βουλευτική ασυλία του και δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ποινική ευθύνη σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate, στις νεότερες εξελίξεις για ...την υπόθεση. 

Η επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει στις 31 Ιανουαρίου σχετικά με το αίτημα άρσης ασυλίας τόσο του Αντρέα Κοτσολίνο, όσο και του Μαρκ Ταραμπέλα.

Αντρέα Κοτσολίνο: Τι είπε στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων 

Ο Κοτσολίνο εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποποιήθηκε τη βουλευτική ασυλία του. Ο Ιταλός κεντροαριστερός βουλευτής υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι «πολύ γενικού περιεχομένου» και πρόσθεσε πως ουδέποτε δωροδοκήθηκε, με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. 

«Αγνοώ πλήρως τις δραστηριότητες των κύριων Τζόρτζι και Παντσέρι», τόνισε ο Κοτσολίνο, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ. Αναφορικά με το email που εστάλη από τον βοηθό του, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, πριν από κρίσιμη ψηφοφορία η οποία αφορούσε το Κατάρ, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε πως αυτό δεν είχε πάρει την έγκρισή του. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, ο ίδιος «υπερψήφισε τροπολογίες οι οποίες στιγμάτιζαν την όλη πολιτική του Κατάρ». 

Qatargate: Προσφυγή κατά της έκδοσης της κόρης του Παντσέρι 

Σε ένα άλλο «μέτωπο» του σκανδάλου Qatargate, οι συνήγοροι της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης, κατά της έκδοσης της Σίλβια Παντσέρι στο Βέλγιο. 

Ανάλογη προσφυγή έχει ήδη κατατεθεί και κατά της έκδοσης της συζύγου του πρώην ευρωβουλευτή, της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Οι υποθέσεις τόσο για τη σύζυγο όσο και για την κόρη του Παντσέρι αναμένεται να εξεταστούν στις 31 Ιανουαρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο.