Latest News

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Εύας Καϊλή: Τι υποστηρίζει για τη βαλίτσα με τα χρήματα που έδωσε στον πατέρα της

 Η Εύα Καϊλή δεν λέει πουθενά στις καταθέσεις της ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει, απαντά ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, μετά τη δημοσιοποίηση του εντάλματος σύλληψής της για την υπόθεση ...του Qatargate

Το ένταλμα σύλληψης, ανέφερε πως η Εύα Καϊλή «αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απαντά πως το ένταλμα εκδόθηκε πριν από τις καταθέσεις της

«Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα», επισημαίνει ο δικηγόρος στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ευρωβουλευτού. 

Η απάντηση της Εύας Καϊλή για το ένταλμα σύλληψης

«Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22. Πουθενά δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

«Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε προγενέστερα των καταθέσεων -απολογίας , στις 9/12/22. Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα», συνεχίζει ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού. 

Ακόμη, υποστηρίζει πως μόλις η Εύα Καϊλή διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων, παρακάλεσε τον πατέρα της να πάει τη βαλίτσα σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου θα τα παραλάμβανε «ο πραγματικός» κάτοχός τους. 


«Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα. Παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le Soir», αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγόρου. 

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος σημειώνει πως η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας «απαγορεύεται ρητά» στο Βέλγιο, γιατί «προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

Τι ανέφερε το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή 

Το ένταλμα σύλληψης, που φέρει ημερομηνία 9/12/22, μεταξύ άλλων περιγράφει τον έμμεσο τρόπο με τον οποίο η Εύα Καϊλή φέρεται να λάμβανε εντολές από τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, μέσω του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. 

«H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», αναφέρει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Εύας Καϊλή.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στην κ. Καϊλή, μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την "Ολλανδέζα". Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: "Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει"», φέρεται να αναφέρει το ίδιο έγγραφο. 

Η «Ολλανδέζα», είναι μία ευρωβουλευτής από την Ολλανδία η οποία δεν μιλούσε υπέρ του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο σύντροφος της κ. Καϊλή φέρεται να της είχε ζητήσει να σταματήσει τις επαφές μαζί της.