Latest News

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου- Άρειος Πάγος: Εισαγγελική πρόταση να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης

 Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη, που έχει καταδικασθεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου...πρότεινε ο αντιεισαγγελέας της έδρας, στο Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. 

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται νη απόφαση του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου, η οποία θα κρίνει οριστικά το θέμα της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, ενός εκ των καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. 

Ο μεσίτης παραβρέθηκε σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στον Άρειο Πάγο, μαζί με τους δύο δικηγόρους του, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο, οι οποίο ζήτησαν από τους αρεοπαγίτες να μην συνταχθούν με την εισαγγελική πρόταση. 

Ο κ. Γλύκας υποστήριξε πως ζητείται από τον εντολέα του να γυρίσει στη φυλακή «επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού- σύμφωνα με τον δικηγόρο- το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενό του.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Η αποφυλάκιση του μεσίτη 

Πρωτόδικα, ο Αθανάσιος Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης. 

Δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση ο μεσίτης αποφυλακίστηκε, αφού έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του. Παράλληλα, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου μένει. 

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του μεσίτη προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει πως η απόφαση «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».