Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Ξανθόπουλος: Θρήνος στην πολιτική κηδεία του ηθοποιού – Συντετριμμένη η σύζυγος και τα παιδιά του [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]

 Στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε η πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου που... έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν «Αθάνατος Νίκο μας» χειροκροτώντας με δάκρυα στα μάτια, την ώρα που η σορός έφθασε στο νεκροταφείο.

Τραγικές φιγούρες ήταν τα μέλη της οικογένειας του Νίκου Ξανθόπουλου, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά του – τρεις γιοι και μια κόρη – και τα εγγόνια του, οι οποίοι δεν είχαν φύγει στιγμή από το πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς νοσηλείας του

«Σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος οι τέχνες ο ελληνικός πολιτισμός αποχαιρετά έναν θρύλο. Προσωπικά για μένα είναι πιο δύσκολη στιγμή γιατί μου έδωσε το όνομά μου, ήταν οικογένειά μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αναντικατάστατος» δήλωσε o γιος του Ανέστη Βλάχου, του αδερφικού φίλου του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στεφάνια για τον Νίκο Ξανθόπουλο έστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καλλιτέχνες, η ΑΕΚ, της οποίας ο ηθοποιός ήταν μεγάλος οπαδός κ.α.

Η οικογένειά του, εξέφρασε δημόσια, με ανακοίνωσή της, την παράκληση αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» (Alpha Bank GR 45 0140 2280 2280 0200 2002 719 – Εις μνήμην Νίκου Ξανθόπουλου)».

Μετά το τέλος της πολιτικής κηδείας η σορός του εκλιπόντα θα αποτεφρωθεί, στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνης, σε μια τελετή που θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.