Latest News

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Anna Delvey: Η περιβόητη και διάσημη μέσω Netflix απατεώνισσα ετοιμάζει σειρά ριάλιτι

 Η καταδικασμένη απατεώνισσα Anna Delvey, τα κατορθώματα της οποίας απαθανατίστηκαν σε ...αποκαλυπτικό άρθρο του «New York Magazine» και στη συνέχεια στη μίνι σειρά «Inventing Anna» του Netflix, ετοιμάζει δική της τηλεοπτική σειρά που θα διαδραματίζεται στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν.

Η νεαρή γυναίκα είχε απασχολήσει αρχικά την «καλή» κοινωνία της Νέας Υόρκης και κατόπιν με τον βίο και την πολιτεία της την Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και τον αμερικανικό Τύπο. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ήταν μια τολμηρή επιχειρηματίας ή απατεώνισσα.

Αν και η Anna Delvey, εξακολουθεί να εκτίει ποινή κατ’ οίκον περιορισμού στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν για παράνομη παραμονή στις ΗΠΑ, δεν πτοείται και ετοιμάζει σειρά ριάλιτι.

Στα επεισόδια του ριάλιτι που σχεδιάζει η Anna Sorokin, όπως είναι το πραγματικό όνομα της, θέλει να αναβιώσει τις καταβολές της ως κοσμικής, βιντεοσκοπώντας μια σειρά από δείπνα στο σπίτι της.

Η Delvey αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο έχοντας εκτίσει ποινή για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής το 2019, ωστόσο βρίσκεται υπο επιτήρηση και κατ’ οικον περιορισμό από την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ, ICE, επειδή είχε λήξει η βίζα παραμονής της στις ΗΠΑ.

Με τον προσωρινό τίτλο «Delvey’s Dinner Club», κάθε επεισόδιο τη σειράς θα δείχνει τί γίνεται, τι λέγεται στη διάρκεια ενός δείπνου στο οποίο προσκεκλημένοι της Delvey θα είναι -και θα εναλλάσσονται ανά επεισόδιο- ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, επιχειρηματίες, μεγαλοαστοί, προβεβλημένες προσωπικότητες, δημοσιογράφοι καθώς και «άλλοι αξιόλογοι καλεσμένοι», σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας παραγωγής Butternut, η οποία ειδικεύεται σε παραγωγές lifestyle μεταξύ άλλων και εκπομπών γευσιγνωσίας-οινογνωσίας. 

Προφανώς και η Delvey δεν θα μαγειρεύει για τους καλεσμένους της. Αλλοίμονο. Θα υπάρχει σεφ. Το μενού θα αποτελεί τη «γαρνιτούρα» κάθε επεισοδίου. Το «ψητό» είναι οι συζητήσεις γύρω από το τραπέζι.

Η εκπομπή θα περιλαμβάνει επίσης υλικό από τις ημέρες κατά τις οποίες η Delvey περνούσε μόνη της κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού της, και οι καλεσμένοι θα προτρέπονται να θίξουν τις εμπειρίες της 32χρονης, όσο ήταν στη φυλακή, αλλά  και της συνεχιζόμενης θεραπείας απεξάρτησης από την εικόνα της.

Στους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού προβλέπεται η παρακολούθηση της Delvey με ειδικό ηλεκτρονικό βραχιόλι κράτησης που έχει περασμένο στον αστράγαλο και επίσης απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται ότι η βιντεοσκόπηση τηλεοπτικής σειράς είναι προφανώς θεμιτή.

Προς το παρόν οι παραγωγοί του προγράμματος είναι σε συζητήσεις με διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα και συνδρομητικές πλατφόρμες, τουλάχιστον με ΜΜΕ που δεν έχουν άγχος να φλερτάρουν με λίγο σκάνδαλο.  Εξάλλου, όποιος αγοράσει τη σειρά ριάλιτι της Delvey θα χρηματοδοτήσει την αμφιλεγόμενη πρωταγωνίστρια.

Το Χόλιγουντ  πάντως φαίνεται ότι δεν έχει τέτοια κολλήματα, μέχρι στιγμής. Το Netflix κατέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, 320.000 δολάρια στην Anna Delvey για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματός της στο «Inventing Anna». Όμως το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πληρωμής πήγε σε αποζημιώσεις, φόρους και νομικά έξοδα, και τα πανάκριβα ενοίκια του Ίστ Βίλατζ δεν εξοφλούνται από μόνα τους.