Latest News

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Νίνα Κασιμάτη: «Ψίχουλα» στους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Στη Βουλή έφερε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη την απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να μοιράσει 20-30 ευρώ στους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 από τα αδιάθετα αποθεματικά του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν., που ανέρχονται στα... 67 εκατ. ευρώ.

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά της, που κατέθεσε στη Βουλή βάσει της με αρ.πρωτ. 06/12-01-2023 Ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), η Νίνα Κασιμάτη, με σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος των ναυτεργατών, καλεί τον Κωστή Χατζηδάκη να αναθεωρήσει την απόφασή του και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

Ειδικότερα, η Π.Ε.Ν.Ε.Ν. σημειώνει ότι το αποθεματικό του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν., που αγγίζει τα 67 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να αναδιανέμεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στους δικαιούχους, καθώς επίσης ότι τα χρήματα του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. είναι εξ ολοκλήρου των Ναυτεργατών γιατί είναι αυτοί που κάθε μήνα συνδράμουν με την εισφορά τους  στα έσοδα του οργανισμού. Πρόκειται για μια καταφανέστατα  απαράδεκτη και άθλια πράξη, η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στα οικονομικά των Ναυτεργατών και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να επιλέγει να μοιράσει 20-30 ευρώ (ετησίως) από τα αδιάθετα αποθεματικά του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.!!