Latest News

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Φρίκη: Απελευθερώθηκε στρατιωτικός που είχε απαχθεί – Του ακρωτηρίασαν δάχτυλα

 Απελευθερώθηκε μέλος του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής το οποίο είχε απαχθεί στον Ισημερινό. Οι απαγωγείς τού είχαν ακρωτηριάσει δάκτυλα του... ενός χεριού.

Η αστυνομία του Ισημερινού «απελευθέρωσε Χιλιανό υπήκοο» για τον οποίο οι απαγωγείς απαιτούσαν λύτρα 100.000 δολαρίων (95.000 ευρώ), γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μέσω Twitter.

Οι δράστες της απαγωγής «ακρωτηρίασαν δυο δάκτυλα του αριστερού χεριού» του ομήρου, είπε στον Τύπο αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φαμπάρι Μοντάλβο.

Στη φωτογραφία που μεταφορτώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ο 31χρονος Λουίς Τολέδο εμφανίζεται πλάι σε αστυνομικό, με το αριστερό χέρι καλυμμένο μ’ ένα κομμάτι μαύρου πλαστικού.

Η εισαγγελία έκανε γνωστό πως έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι για την απαγωγή.


Ο Τολέδο απήχθη στην παραθαλάσσια πόλη Δάουλε, στον νοτιοδυτικό Ισημερινό, όπου ζει με τη σύζυγό του, υπήκοο Ισημερινού, 30 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής ανακοίνωνε την περασμένη Τετάρτη ότι «ο κελευστής είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών και βρισκόταν στην πόλη Γουαγιακίλ, στον Ισημερινό, από τον Ιανουάριο».

Εντοπίστηκε κι απελευθερώθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας στην πόλη Ντουράν, στην επαρχία Γουάγιας.

Η Γουαγιακίλ, η πρωτεύουσα της Γουάγιας, λιμάνι στρατηγικής σημασίας και οικονομική πρωτεύουσα, θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη του Ισημερινού: έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης συμμοριών που διεκδικούν τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.