Latest News

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από την μήτρα της- Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά

 Μια έγκυος γυναίκα  βρέθηκε νεκρή με την κοιλιά της ανοιγμένη στα δύο, από ένα ζευγάρι που έκλεψε το αγέννητο μωρό της, ανακοίνωσαν οι αρχές...

στο Μεξικό.

Η Rosa Isela Castro Vazquez, 20 ετών, ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν την απήγαγαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι αφαίρεσαν το μωρό από τη μήτρα της και πέταξαν το πτώμα της.

Η αστυνομία συνέλαβε τους φερόμενους ως δράστες αφού ανακάλυψε στην κατοχή τους ένα νεογέννητο μωρό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην ανατολική πολιτεία Βερακρούζ.

Οι δυο τους φέρεται να έκοψαν την κοιλιά της 20χρονης εγκύου για να βγάλουν το έμβρυο, επειδή η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να κάνει παιδιά, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που συνδέεται με την έρευνα υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα κατηγορούμενοι για απαγωγή και γυναικοκτονία. 

Μεξικό: Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από την μήτρα της- Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά
 Η Rosa Isela Castro Vazquez, 20 ετών, ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν την απήγαγαν.

Την 20χρονη έγκυος παρέσυρε το ζευγάρι κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να της δώσουν ρούχα για το μωρό της, είπαν συγγενείς της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην τρίτη υπόθεση του είδους της τα τελευταία χρόνια.

Η Rosa Isela είχε πάει να συναντήσει μια γυναίκα που φέρεται να επικοινώνησε μαζί της μέσω social media για να της προσφέρει βρεφικά ρούχα, σύμφωνα με την αδελφή της, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πλάνα από τη συνάντηση μεταξύ των δυο γυναικών φέρεται να δείχνουν την ύποπτη να φτάνει αργοπορημένη και να κοιτάζει γύρω της νευρικά ενώ μιλάει στο θύμα.

Στη συνέχεια η Rosa Isela φέρεται να μπήκε σε ένα όχημα, κι από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς ζωντανή. Οι δυο ύποπτοι συνελήφθησαν αφού οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα.


 μια γυναίκα που είχε προσφερθεί να της δώσει ρούχα για το μωρό της.

«Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, με επικεφαλής τη Veronica Hernandez Giadans, αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Αστυνομίας συνέλαβαν τους Gonzalo "N" και Veronica "N" ως φερόμενους ως δράστες του εγκλήματος που διαπράχθηκε», ανέφερε δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Βερακρούζ, σύμφωνα με το Newsflash.


Το «N» χρησιμοποιείται συχνά στο Μεξικό για να αποκρύψει το πλήρες όνομα ενός υπόπτου λόγω των τοπικών νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Οι αρχές φέρεται επίσης να έχουν πλέον στην κατοχή τους το μωρό, ένα κορίτσι, ζωντανό και καλά στην υγεία του.

Μια γυναίκα στο Τέξας δολοφόνησε τον Σεπτέμβριο την έγκυο φίλη της και αφαίρεσε το έμβρυο από τη μήτρα του θύματος, το οποίο προσπάθησε στη συνέχεια να περάσει ως δικό της. Η Τέιλορ Πάρκερ, 29 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο για το έγκλημα.

Περισσότερες από 3.700 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο μαστιζόμενο από τη βία Μεξικό το 2021, εκ των οποίων περίπου 1.000 υποθέσεις χαρακτηρίστηκαν ως γυναικοκτονίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.