Latest News

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Σάλος με την εμφάνιση δημοσιογράφου - Παρουσίασε τις ειδήσεις με μίνι φούστα

 Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του τηλεοπτικού δικτύου ZDF να εμφανιστεί με μίνι φούστα στην παρουσίαση δελτίου ειδήσεων.η δημοσιογράφος... Λίζα Μιτρούκερ.

Σε μια στιγμή που στο ανταγωνιστικό ARD εξακολουθεί να είναι θέμα συζήτησης αν οι εκφωνητές ειδήσεων πρέπει να εμφανίζονται με ή χωρίς γραβάτα, το ZDF με τον τρόπο του δίνει νέα διάσταση στη συζήτηση.

Και μάλλον προκαλεί διότι στο περιεκτικό και σύντομης διάρκειας απογευματινό ειδησεογραφικό «Σήμερα στη Γερμανία» η παρουσιάστρια Λίζα Μιτρούκερ εμφανίζεται με φούστες το μήκος των οποίων είναι πιο κοντό κάθε φορά. Αν για κάποιους στη Γερμανία είναι  δήλωση μόδας, είναι «απαράδεκτο» για την εμβληματική παρουσιάστρια της γερμανικής τηλεόρασης Ντάγκμαρ Μπέρχοφ, η οποία αν κι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, παραμένει επιδραστική και ο λόγος της έχει βαρύνουσα σημασία.

«Θεωρώ ότι μια κοντή φούστα ή ένα βαθύ ντεκολτέ  είναι ακατάλληλα για μια ενημερωτική εκπομπή», δήλωσε στην Bild η 79 ετών δημοσιογράφος. Με δεικτικό τρόπο σχολίασε ότι «καθένας κάνει ότι μπορεί» και τόνισε ότι «πάντα είχα οδηγία να ντύνομαι όσο πιο διακριτικά γίνεται», την εποχή που εργαζόταν στο ARD.

Το ZDF εν αντιθέσει με το ARD της Μπέργκοφ, έχει διαφορετική αντίληψη. «Δεν υπάρχει  κάποιος επίσημος ενδυματολογικός κώδικας και η τάση της μόδας είναι εκείνη που δίνει την κατεύθυνση» ανέφερε εκπρόσωπος του ZDF.