Latest News

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Το Twitter αλλάζει ριζικά: Twitter 2.0 με έξι αλλαγές-Ο Έλον Μασκ δίνει στίγμα

 Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Elon Musk αποκάλεψε έξι τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να μετατρέψει το Twitter σε μια «εφαρμογή για τα πάντα», η οποία θα περιλαμβάνει μακροσκελή tweets, κρυπτογραφημένα μηνύματα, μεταφορές χρημάτων από χρήστη σε χρήστη και ...πολλά άλλα.

Σε μια σειρά screen shots που προλογίζονται με τον τίτλο «Twitter 2.0», ο Musk παρουσίασε τα σχέδιά του.

Οι αλλαγές θα αφορούν:

-Τη διαφήμιση και την ψυχαγωγία

-Τα βίντεο

-Μακροσκελή Tweet 

-Κρυπτογραφημένα DMs

-Την επαλήθευση λογαριασμών

Ο Μασκ δημοσίευσε τις διαφάνειες στο Twitte, χωρίς περαιτέρω σχόλια, καθιστώντας δύσκολο να διαβάσει κανείς αναλυτικά τα σχέδιά του για την εταιρεία. Ωστόσο, μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες με βάση τα screen shots σε κάθε διαφάνεια.

Ο Μασκ σχεδιάζει να κάνει τη διαφήμιση στο Twitter πιο διασκεδαστική, δείχνοντας ένα παράδειγμα διαφήμισης από το HBO Max που διαβάζεται σαν κουίζ του Buzzfeed.

«Είστε Targaryan, Valeryon ή Hightower; Κάντε like σε αυτό το tweet και θα αναλύσω το προφίλ σας ώστε να μάθετε σε ποιον οίκο ανήκετε και τι ρόλο θα είχατε στον κόσμο του #LaCasaDelDragon».

Βίντεο

Περιέχοντας μόνο μια μικρογραφία και ένα κείμενο, το παραπάνω παράδειγμα δεν επιτρέπει πολλές εικασίες σχετικά με τα σχέδια του Μασξ για το βίντεο στο Twitter. Ωστόσο τα σχέδιά του θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επαναφορά της εφαρμογής σύντομων βίντεο Vine: Ο Musk μπορεί επίσης να σχεδιάζει να ανταγωνιστεί το YouTube, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να προσφέρει υψηλότερες αμοιβές.

Το Vine ήταν μια αμερικανική υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο μικρής διάρκειας, όπου οι χρήστες μπορούσαν να μοιράζονται βίντεο κλιπ διάρκειας έξι δευτερολέπτων σε επανάληψη.

Κρυπτογραφημένα DMs

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα εξελίσσονται σε βιομηχανικό πρότυπο για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η Meta εισήγαγε κρυπτογράφηση από άκρο εις άκρον για τα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων της τον Ιανουάριο και τώρα το Twitter ακολουθεί το παράδειγμά της.

Η εμπειρογνώμονας αντίστροφης μηχανικής Jane M. Wong ανακάλυψε πρόσφατα στοιχεία για τα κρυπτογραφημένα DMs του Twitter, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ενημέρωση μπορεί να είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα.

(Νέο) Blue Verified

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει:

-Το κλασικό μπλε τικ «επαλήθευσης»

-Λειτουργία προτεραιότητας και «καρφιτσώματος» απαντήσεων, αναφορών και αποτελεσμάτων αναζήτησης

-Δυνατότητα για 50% λιγότερες διαφημίσεις

-Αναρτήσεις βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας

Το κείμενο στο κάτω μέρος της διαφάνειας του Μασκ αναφέρει ότι η τιμολόγηση των 7,99 δολαρίων ανά μήνα είναι «προσφορά περιορισμένου χρόνου», υποδηλώνοντας ότι η τιμή μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον.

Πληρωμές

Η διαφάνεια του Μασκ παρέχει μηδενικές πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά του για τις πληρωμές στο Twitter. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια είχαν ήδη κοινοποιηθεί νωρίτερα αυτό το μήνα. Σε μια κλήση με διαφημιστές, ο Μασκ λέει ότι θέλει να μετατρέψει το Twitter σε μια ψηφιακή αγορά όπου οι δημιουργοί θα μπορούν να καθορίζουν οι ίδιοι τις τιμές τους για το περιεχόμενο.

Αυτό θα τους επιτρέψει να πωλούν εκπαιδευτικά βίντεο, για παράδειγμα, σε μια τιμή που θεωρούν δίκαιη.

Για το σκοπό αυτό, ο Μασκ πιστεύει ότι αυτό το είδος συστήματος πληρωμών θα ανοίξει την πόρτα για τους χρήστες να στέλνουν χρήματα απευθείας σε άλλους χρήστες στο Twitter.