Latest News

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Δραπετσώνα: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου που σκότωσε το κανίς - Της αφαιρέθηκε το ζώο [ΒΙΝΤΕΟ]

 Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου, η οποία άφησε το σκυλί να ορμήσει και να σκοτώσει ένα κανίς σε δρόμο της Δραπετσώνας...

Μετά από εισαγγελική εντολή, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της γυναίκας, συνοδεία κλειδαρά, και συνέλαβαν τη γυναίκα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής. Η ιδιοκτήτρια του κανίς ανέφερε πως το λυκόσκυλο διέφυγε της προσοχής της συλληφθείσας και όρμησε πάνω της, πήρε το σκυλάκι της από την αγκαλιά της και το σκότωσε.

Η ιδιοκτήτρια του άλλου σκύλου επέδειξε πρωτοφανή απάθεια και δεν επιχείρησε να κάνει τίποτα, όπως είπε, ενώ στη συνέχεια πήρε το ζώο και έφυγε


Το αυτόφωρο δεν είχε παρέλθει και έτσι οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της, ενώ ο σκύλος αφαιρέθηκε από το σπίτι και έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέφερε πληροφορίες πως η γυναίκα δεν είχε καν δεμένο τον σκύλο με λουρί, αλλά με ένα φουλάρι. Παράλληλα, έκανε λόγο για καταγγελίες πως η συλληφθείσα συνήθιζε να αφήνει γενικά ελεύθερο τον σκύλο και είχαν σημειωθεί και άλλα περιστατικά.

Στο ίδιο μέσο μίλησε η ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου, η οποία τόνισε πως «γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού συμβάντος, που δυστυχώς συχνά πυκνά το βλέπουμε να συμβαίνει στη χώρα. Θέλω να σταθώ στην έννοια του επιθετικού. Ένα ζώο δεν κρίνεται επιθετικό επειδή επιτέθηκε σε ένα άλλο. Η αξιολόγηση του ζώου θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο από την πενταμελή επιτροπή του δήμου και από κτηνίατρο – εκπαιδευτή».

«Όσον αφορά την πράξη και την τιμωρία της, στο νομικό μας σύστημα τα ζώα αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενο. Το Σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει ως συναισθανόμενα όντα, αυτή τη στιγμή μιλάμε δυστυχώς για περιουσιακή ζημιά» συμπλήρωσε.

Τέλος, σημείωσε πως η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου θα μπορούσε να τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά της προς το δικό της ζώο, αλλά και για αμέλεια.