Latest News

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Χωρίς γεύματα οι μαθητές σε σχολεία της Νίκαιας

 Εκτός του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα 2022-23», παραμένουν δημοτικά σχολεία της Νίκαιας για Τρίτη συνεχιζόμενη χρονιά παρά τις εκκλήσεις, που... έχουν γίνει να ενταχθούν στο πρόγραμμα καθώς υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην προμήθεια βασικών ειδών διατροφής για τα παιδιά τους.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας καταγγέλλει πως, αν και είχαν υποβάλει στις 21-07-2022, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Παιδείας- μέσω της Ενώσεως Γονέων του Δήμου Νίκαιας -κοινό αίτημα με άλλα τρία σχολεία του Δήμου, που έχουν μείνει εκτός προγράμματος και ζητούσαν 228 επιπλέον γεύματα, το σχετικό αίτημα δεν ελήφθη υπόψιν από τα Υπουργεία.

Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει στην επιστολή του, θεωρεί απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό ότι το σχολείο ανήκει στα προνομιούχα σχολεία, ενώ είναι προκλητικό στην ίδια πόλη να είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα τα 25 από τα 29 σχολεία και να δημιουργείται σύγχυση σε γονείς και μαθητές, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων δυσμενών διακρίσεων, τη στιγμή που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει καίρια πολλές οικογένειες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης. Το θέμα αυτό επανάφερε στη Βουλή η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη και αφορά την για τρίτη χρονιά εξαίρεση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, καθώς και των 18ου, 19ου, και 26ου Δημοτικών σχολείων Νίκαιας, από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-2023.

Με την Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Βουλευτής Β’ Πειραιά, καλεί τους δύο Υπουργούς να ανταποκριθούν στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας και να εντάξουν άμεσα στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2022-23» τα τέσσερα εξαιρούμενα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας, 13ο, 18ο, 19ο και 26ο, ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να λαμβάνουν σχολικό γεύμα κι έτσι να διευκολυνθούν περισσότερες οικογένειες της Νίκαιας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών.