Latest News

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Νέο παραλήρημα Τσελίκ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα»

 Βολές κατά του πρωθuπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Ελλήνων αξιωματούχων εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν... Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος επανέφερε, για ακόμη μία φορά, το ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών. 

«Πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα που έχουν έναν αρχηγό ΓΕΕΘΑ που μιλάει με τέτοια ψυχολογία εφήβου και κάνει παιδικές δηλώσεις.

Όσοι όμως στην Ελλάδα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας η του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν έχουν το βάρος να σηκώσουν τις ευθύνες που απαιτούν οι παγκόσμιες περιστάσεις. Απευθύνονται και κάνουν σόου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό», είπε ο Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανόλη Κωστίδη. 

«Είναι παράνομη η στρατιωτικοποίηση των νησιών και είναι ενάντια στις Συνθήκες. Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει "μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών"», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι μιλάει ως «κυβερνήτης μιας πολιτείας άλλων χωρών».

«Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλων χωρών, και ο αρχηγός ΓEΕΘΑ της Ελλάδα μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλων χωρών.

Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση», είπε ο Τσελίκ.

«Λένε πως βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας.
Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία. Αν μπείτε σε επιθετική στάση απέναντι μας και όταν προσπαθείτε να δείξετε επιθετική συμπεριφορά, τότε θα αλλάξει το "λογισμικό" και θα ξεκινήσει αυτό του "θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ"», κατέληξε.