Latest News

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Νέα επίθεση Ακάρ σε Ελλάδα: «Μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί, περαστικά τους»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος σε μεταναστευτικό και συνθήκη ...της Λωζάνης. 

«Το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης και το άρθρο 14 της Συνθήκης των Παρισιών προβλέπουν καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης για τα νησιά που περιλαμβάνονται σε αυτές. Δεν μπορεί να εξοπλίζεις αυτά τα νησιά. Αν το κάνεις, τότε σημαίνει ότι αποχωρείς από αυτές τις συμφωνίες» σημείωσε ο Ακάρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ακσάμ. 

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και όσα δήλωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος, ο Ακάρ επανέλαβε πως «οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι έχουν σώσει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Ωστόσο έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε ένα νεκροταφείο προσφύγων», χαρακτηρίζοντας μυθομανείς τους Έλληνες πολιτικούς.

«Γεγονότα, βίντεο, φωτογραφίες, δηλώσεις και έγγραφες δεν το κάνουν αυτό. Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα με κάθε ευκαιρία. Προσπαθούν να δυσφημίσουν την Τουρκία. Αυτό είναι κάτι σαν αρρώστια τώρα. Το όνομά της στην ιατρική βιβλιογραφία είναι "μυθομανία". Τους εύχομαι περαστικά».

Επιμένοντας στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο Ακάρ υποστήριξε πως «η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις και τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο» προσθέτοντας ότι «καταγγείλαμε τις συμπεριφορές αυτές στο ΝΑΤΟ και αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) είπαν "δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για τουρκικό αεροπλάνο". Γελάει ο κόσμος με αυτά».