Latest News

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ισπανίδες ποδοσφαιρίστριες αποχωρούν μαζικά από την εθνική και καταγγέλλουν τον προπονητή

Δεκαπέντε παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας παραιτήθηκαν, καταγγέλλοντας τις τακτικές του... προπονητή τους. 

Η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη ότι έλαβε 15 email από ισάριθμες παίκτριες που ζητούσαν να μην επιλεγούν για το τελικό ρόστερ. Όλες αναφέρονταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον προπονητή Χόρχε Βίλντα και το επιτελείο του. 


Η Ομοσπονδία έκανε λόγο για μία «κατάσταση άνευ προηγούμενου στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τόσο γυναικείου όσο και ανδρικού, στην Ισπανία και όλο τον κόσμο». 

Στις ηλεκτρονικές τους επιστολές, οι αθλήτριες επεσήμαναν πως η «παρούσα κατάσταση» έχει επηρεάσει σημαντικά «την συναισθηματική τους κατάσταση και την υγεία τους». 

Οι παίκτριες ήταν δυσαρεστημένες με τον τρόπο διαχείρισης των τραυματισμών, την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, την επιλογή μελών για το προπονητικό επιτελείο αλλά και το πώς γίνονται οι προπονήσεις. 

Η Ομοσπονδία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Χόρχε Βίλντα και τόνισε πως δεν θα επιτραπεί στις αθλήτριες να αγωνιστούν ξανά με το εθνόσημο στο στήθος, «εάν δεν παραδεχθούν το λάθος τους και απολογηθούν».

«Δεν θα επιτραπεί στις εν λόγω παίκτριες να αμφισβητήσουν τη συνέχεια του εθνικού προπονητή και του προπονητικού του επιτελείου, καθώς η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους». 

Κατήγγειλε δε και «ελιγμούς» από πλευράς τους που «δεν είναι διόλου υποδειγματικοί και αντιβαίνουν στις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού».