Latest News

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ολυμπιακός: Σε αναζήτηση προπονητή - Ποιοι οι υποψήφιοι

Καλές οι κινήσεις με Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει πράγματι τη… μεταγραφή της χρονιάς. Να βρει προπονητή που θα αξιοποιήσει το πανάκριβο, αλλά ανομοιογενές ρόστερ μεσούσης της περιόδου.

Στο Λιμάνι γίνονται συσκέψεις, μιλούν με μάνατζερ και ήδη ζυγίζουν τα πάντα.

Αναζητούν προπονητή που θα επιβληθεί στα αποδυτήρια, θα έχει όνομα και ικανότητες και θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

Μετά από δύο αλλαγές προπονητή την ίδια περίοδο, δεν υπάρχει περιθώριο νέου λάθους. Το χέρι θα μπει βαθιά στην τσέπη για να αποκτηθεί προπονητής ανάλογος με το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση βιάζεται να φέρει τον νέο προπονητή. Θέλει να τελειώσει άμεσα το θέμα, ώστε να προλάβει ο νέος τεχνικός να δουλέψει μέσα στη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από τον Μπλαν και επεκτάθηκαν στην αγαπημένη της διοίκησης Ιβηρική. Σύμφωνα με πληροφορίες η περίπτωση του Μπλαν είναι στο τραπέζι, αλλά είναι και πανάκριβη.

Οσο δεν βρίσκεται μεγάλο όνομα προπονητή, όλο και κερδίζει πόντους η επιστροφή του Μίτσελ μετά από 7 χρόνια.

Ο Ισπανός παρακολουθεί τις εξελίξεις και θέλει να κάτσει πάλι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Με τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες επί της Αντερλεχτ, της Μπενφίκα, της Ατλέτικο, της Γιουβέντους, αλλά και το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μεγάλα ονόματα είναι επίσης ο Ράφα Μπενίτες ή ο Μαρθελίνο με τον οποίο ο Ολυμπιακός μίλησε πριν από τον Κορμπεράν, αλλά τότε δεν υπήρξε συμφωνία.

Στη λίστα είναι και ο Τσάμπι Αλόνσο που όμως δεν έχει προπονητική πείρα, όπως και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Καμπιάσο.

Στη Βραζιλία ανέφεραν χθες ότι οι Πειραιώτες μιλούν με τον Πορτογάλο Πάολο Σόουζα (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και πρόσφατα προπονητής σε Εθνική Πολωνίας και Φλαμένγκο).

Συζητήθηκε και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο Πορτογάλος που στα 35 του πήρε Γιουρόπα Λιγκ με την Πόρτο, θεωρήθηκε νέος Μουρίνιο, αλλά έχει να κάτσει σε πάγκο 1,5 χρόνο.

Η πρόσληψη προπονητή στον Ολυμπιακό παίζεται και στο στοίχημα σε εταιρίες του εξωτερικού.

Μέχρι χθες το βράδυ, πρώτο φαβορί δινόταν ο Μπλαν με απόδοση κοντά στο 2,10, ενώ δεύτερο φαβορί ήταν ο Μίτσελ με την απόδοσή του να πέφτει από το 3,00. Τρίτος ήταν ο Καμπιάσο με πολύ μεγαλύτερη απόδοση (7,50) και ακολουθούσαν ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Στάνκοβιτς με απόδοση κοντά στο 11,00.

Μεταξύ των υποψηφίων ήταν και το «βαρύ» όνομα του Τόμας Τούχελ (απολύθηκε πρόσφατα από την Τσέλσι) με απόδοση 14,00.

Ο Βατσλίκ που πήγε στην Τσεχία για την Εθνική του μίλησε για την κατάσταση που βιώνει στον Ολυμπιακό: «Είμαι περίεργος να δω ποιος θα μας περιμένει μετά από τη διακοπή. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο, έχουν ήδη φύγει δύο προπονητές από την αρχή της περιόδου. Η κατάσταση είναι περίεργη και δεν μπορούμε να βγούμε από αυτήν», είπε. Για τις μεταγραφές Μαρσέλο και Χάμες τόνισε ότι αντανακλούν το μέγεθος του συλλόγου.