Latest News

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Επιθέσεις με μαχαίρι στον Καναδά: Νεκρός και ο δεύτερος δράστης- Κατέληξε μετά τη σύλληψή του [ΒΙΝΤΕΟ]

 Ο δεύτερος δράστης των επιθέσεων με μαχαίρι στον Καναδά- που άφησαν πίσω τους 10 νεκρούς- συνελήφθη, αλλά λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο... νοσοκομείο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέκυψε σε τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. 

Πρόκειται για τον 30χρονο Μάιλς Άντερσον, για τον οποίο οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ο 31χρονος αδελφός του Ντάμιεν Σάντερσον, που εκτιμάται ότι ήταν ο συνεργός του, είχε βρεθεί νεκρός τη Δευτέρα. Η αστυνομία ακόμη ερευνά εάν ο Μάιλς Άντερσον σκότωσε τον αδελφό του, μετά τις επιθέσεις.  

Ο Μάιλς Άντερσον συνελήφθη κοντά στο Ρόσθερν, όταν κάτοικος γειτονικής πόλης τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι τον είδε με ένα μαχαίρι, να προσπαθεί να κάνει διάρρηξη. Στη συνέχεια, ο 30χρονος διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο. 

Ακολούθησε καταδίωξη και ο Σάντερσον βγήκε από τον δρόμο και έριξε το αυτοκίνητο σε χαντάκι. Οι αστυνομικοί τον περικύκλωσαν, τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το μαχαίρι που είχε μαζί του. 

Όμως, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Σάντερσον εμφάνισε κάποια «ιατρική έκτακτη ανάγκη», δήλωσε εκ μέρους της αστυνομίας η Ρόντα Μπλάκμορ. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγη ώρα αργότερα. 

Το καναδικό Global News επικαλούμενο πολλαπλές πηγές αναφέρει ότι ο Άντερσον υπέκυψε σε αδιευκρίνιστα τραύματα, που οι αρχές πιστεύουν ότι τα προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. 

Η Μπλάκμορ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ιατρικό επεισόδιο του Σάντερσον και αρνήθηκε να απαντήσει εάν ενδεχομένως ο 30χρονος κατανάλωσε κάποια ουσία που τον σκότωσε. Η νεκροψία θα καθορίσει τα αίτια θανάτου του, περιορίστηκε να πει. 

Επεσήμανε πάντως πως οι αρχές πιστεύουν ότι ο Σάντερσον υπέστη τραυματισμό, που απαιτούσε ιατρική φροντίδα, είτε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Κυριακής ήταν λίγο μετά, επειδή είχε κλέψει το κουτί πρώτων βοηθειών από άλλο όχημα. Επίσης, ο πολίτης που ανέφερε ότι τον είδε, οδηγώντας στη σύλληψή του, περιέγραψε ότι φαινόταν πως ήταν τραυματισμένος. 

Στο μακελειό της Κυριακής οι δράστες σκότωσαν 10 άτομα και τραυμάτισαν άλλους 18. Κάποια από τα θύματα είχαν επιλεγεί και άλλα ήταν τυχαία, σύμφωνα με την αστυνομία. Μετά τον θάνατο του Μάιλς Άντερσον, «μπορεί ποτέ να μην καταλάβουμε τα κίνητρα», δήλωσε η Μπλάκμορ.