Latest News

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Allou! Fun Park: Εκτός εντατικής η 21χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά - Συγκλονίζει για τις συνθήκες του ατυχήματος


Συγκλονίζει μέσα από το νοσοκομείο μία από τις τραυματίες μιλώντας για το ατύχημα που σημειώθηκε στο Allou Fun Park...

Η 21χρονη Αγγελική μίλησε για την κατάσταση της υγείας της αλλά και τις στιγμές που έλαβαν χώρα στο πάρκο.

«Αναρρώνω. Έχω χτυπήσει τα πλευρά μου, τα χέρια- το αριστερό χέρι έχει γρατζουνιές- μελανιές, τα πόδια» επεσήμανε, εξηγώντας πως οι πιο σοβαροί τραυματισμοί ήταν είναι «ο θώρακας, οι πνεύμονες και τα σπασμένα πλευρά που έχω. Είναι τέσσερα».

Αναφερόμενη στο ίδιο το ατύχημα, σημείωσε πως «έγινε στη δεύτερη διαδρομή. Από εκεί και μετά δε θυμάμαι κάτι».

Ερωτώμενη σχετικά επεσήμανε πως «δεν υπήρχε άλλο βαγόνι μπροστά μας», ενώ εξήγησε πως «το τρενάκι δεν έχει ζώνες ασφαλείας, μόνο κάτι λαβές για να κρατηθούμε».

«Καθόμασταν ο ένας πίσω από τον άλλο, τέσσερα άτομα και κρατιόμασταν από τις λαβές. Και να θέλαμε να κρατηθούμε, είναι αδύνατο. Δεν είναι σταθερό και να προσπαθήσεις να σηκωθείς δεν θα τα καταφέρεις» είπε σε άλλο σημείο η νεαρή.

Το ίδιο μέσο έκανε γνωστό πως άλλη μία από τις τραυματίες, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ το τρίτο άτομο παραμένει εκεί και αναμένεται να εξεταστεί η πιθανότητα να χειρουργηθεί καθώς έχει κάκωση στη σπλήνα.

Η μητέρα της 21χρονης επεσήμανε πως «εμένα με ενδιαφέρει το παιδί μου, όχι κάτι άλλο. Να γίνει καλά, να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει τη ζωή του».

Συνεχίζεται η διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος

Οι αρχές που διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος αξιολογούν προσεκτικά τα νέα στοιχεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τις επόμενες μέρες θα γίνει δεύτερη αυτοψία με δοκιμές που χαρακτηρίζονται σημαντικές και ίσως δώσουν τις απαντήσεις που περιμένουν οι πραγματογνώμονες.

Με νέες δηλώσεις του, ο τεχνικός σύμβουλος των τεσσάρων οικογενειών, Κώστας Λακαφώσης, τονίζει πως στόχος είναι να βρεθεί τι έφταιξε για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον: «Απόδοση ευθυνών κάνει το δικαστήριο. Ο διερευνητής πρέπει να βρει τι συνέβη και γιατί, ώστε να μη συμβεί ξανά».

Την περασμένη Παρασκευή, μετά το τέλος της πρώτης πραγματογνωμοσύνης, ο Κώστας Λακαφώσης ανέφερε ότι στο παιχνίδι είχαν γίνει επεμβάσεις μετά το ατύχημα και πως η εικόνα του δεν ήταν αυτή που υπήρχε όταν σφραγίστηκε.

«Ουδέποτε έλαβαν χώρα επιδιορθώσεις επί του συγκεκριμένου παιγνίου μετά το ατύχημα. Υπάρχουν τιμολόγια και άλλα έγγραφα, που τεκμηριώνουν ότι οι επισκευές έγιναν μήνες πριν όπως γίνονται σε όλα τα παίγνια μας, γιατί θέλουμε τα πάντα να λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες μας», λέει με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του λούνα παρκ.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των τραυματισμένων παιδιών, Βασίλης Καπερνάρος, ανεβάζει τους τόνους και κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης. «Όσον αφορά το μεγαλύτερο ψεύδος, υπό μορφήν πανηγυρικής ανακοίνωσης, ότι η εταιρεία είναι «δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντί τους», απαντούμε ότι, με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις τους, είναι δίπλα στο ψέμα και απέναντι στην αλήθεια».

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στο πόρισμα των πραγματογνωμόνων..