Latest News

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ποινή σε παίκτη ράγκμπι επειδή «έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα οπίσθια» αντιπάλου

Ο παίκτης του ράγκμπι Κόρι Νόρμαν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό και πρόστιμο, επειδή κρίθηκε ότι έβαλε εσκεμμένα το χέρι του ανάμεσα στα... οπίσθια αντιπάλου.  

Το περιστατικό συνέβη ανάμεσα στον Κόρι Νόρμαν, της Toulouse Olympique και τον Όλιβερ Χολμς της Warrington Wolves, στο ματς της προηγούμενης Πέμπτης. Στον Αυστραλό παίκτη επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού για οχτώ αγώνες και πρόστιμο 51 λιρών. 

Ο 31χρονος Νόρμαν, που επί 11 χρόνια έπαιζε στη λίγκα της Αυστραλίας προτού πάρει μεταγραφή στην Toulouse Olympique τον Απρίλιο, δήλωσε αθώος. Όμως, η επικεφαλής της επιτροπής που εξέτασε το θέμα, όπως και τα δύο μέλη της- αμφότεροι πρώην παίκτης του ράγκμπι- θεώρησαν ότι η ενέργειά του ήταν εσκεμμένη. 

Ο Χολμς διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ κατέθεσε και στην επιτροπή. «Τα πλάνα από το περιστατικό δείχνουν μια εσκεμμένη κίνηση του αριστερού χεριού του Κόρι Νόρμαν στα οπίσθια του Όλιβερ Χολμς», ανέφερε η απόφαση της επιτροπής. «Σε κανένα σημείο των πλάνων δεν φαίνεται πιάσιμο του σορτς για να τραβήξει τον Όλιβερ Χολμς κάτω, όπως περιέγραψε ο Κόρι Νόρμαν», ανέφερε ακόμη.